Αγιασμός στο προαύλιο ανά τάξη – Πως θα πάνε στο σχολείο οι μαθητές του 2ου-3ου Δημοτικού Γαζίου

Petite Perle 300×250

Αγιασμός στο προαύλιο και ανά τάξη θα πραγματοποιηθεί εφέτος στα σχολεία, στο πλαίσιο των μέτρων για την πανδημία του κορωνοϊού.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας, ο καθιερωμένος αγιασμός θα πραγματοποιηθεί στον αύλειο χώρο των σχολείων και στη συνέχεια ο ιερέας θα επισκεφθεί όλες τις αίθουσες της σχολικήςμονάδας, όπου θα παρευρίσκονται οι υπόλοιποι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί.

«Ο καθιερωμένοςαγιασμός θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2020 στον αύλειο χώρο των σχολείων, μετά από συνεννόηση του Διευθυντή με τους ιερείς του οικείου ναού, με εκπροσώπους των εκπαιδευτικών και των μαθητών/τριών και στη συνέχεια ο ιερέας θα επισκεφθεί όλες τις αίθουσες της σχολικής μονάδας, όπου θα παρευρίσκονται οι λοιποί μαθητές/τριες και οι εκπαιδευτικοί» αναφέρεται στην εγκύκλιο.

Οι Αγιασμοί φέτος και στην περιοχή μας θα γίνουν μετά τη λήξη της θείας λειτουργίας για την εορτή της υψώσεως του Τιμίου Σταυρού.

Στο προαύλιο χώρο θα βρεθούν ελάχιστοι εκπαιδευτικοί και ελάχιστοι μαθητές.

Να σημειωθεί ότι οι γονείς φέτος δεν θα μπουν μέσα στα σχολεία.

Αγιασμός στο 2ο-3ο Δημοτικό Σχολείο Γαζίου

Στο 2ο και 3ο Δημοτικό Σχολείο Γαζίου οι μαθητές πρέπει να βρίσκονται στο σχολείο στις 10:15.

Της Α' Τάξης που προέρχονται από μμετεγγραφή συνοδευόμενοι από ένα γονέα/κηδεμόνα τους θα παρακολουθήσουν την τελετή στον αύλειο χώρο.

Των υπολοίπων τάξεων θα εισέρχονται στο σχολείο χωρίς τη συνοδεία γονέων/κηδεμόνων και θα καθοδηγούνται στις τάξεις τους από τους εκπαιδευτικούς.

Θα παραμείνουν στο σχολείο μέχρι τις 11:15.

Όσοι εισέρθουν στο σχολικό χώρο θα πρέπει υποχρεωτικά να φορούν μάσκα.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ