Η απάντηση για τη λειτουργία της τράπεζας Πειραιώς στον Κρουσώνα

Petite Perle 300×250

Την αναπτυξιακή προοπτική του Κρουσώνα επανέφερε στην επικαιρότητα της κεντρικής πολιτικής σκηνής ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ ν. Ηρακλείου Χάρης Μαμουλάκης, με διπλή παρέμβασή του, έπειτα από δημοσιεύματα της Φωνής του Μαλεβιζίου.

Ο κ. Χάρης Μαμουλάκης τον Μαίο του 2020 με αναφορά του προς τον Υπουργό Οικονομικών ανέδειξε το ζήτημα αναστολής λειτουργίας του μοναδικού τραπεζικού υποκαταστήματος του Κρουσώνα, που εξυπηρετεί και τους γύρω οικισμούς, μεταφέροντας ταυτόχρονα την αγωνία των επαγγελματικών, των αγροτών και κτηνοτρόφων, καθώς και των συνταξιούχων της περιοχής.

Η απάντηση από το Υπουργείο Οικονομικών έφτασε αλλά μόνο θετική δεν είναι η έκβαση της υπόθεσης, καθώς το Υπουργείο νίπτει τας χείρας του.

Αναλυτικά η απάντηση

Σχετικά με την υπ΄ αριθμ. πρωτ. 1785/3.6.2020 αναφορά. Σε απάντηση της υπ΄ αριθμ. 1785/3.6.2020 αναφοράς που κατέθεσε ο Βουλευτής κ. Χάρης Μαμουλάκης, σας γνωρίζουμε ότι: Το Υπουργείο Οικονομικών δεν έχει αρμοδιότητα και δεν εμπλέκεται στις επιχειρηματικές αποφάσεις των πιστωτικών ιδρυμάτων.

Επί των θεμάτων που τίθενται, σημειώνουμε ότι τα ζητήματα ίδρυσης και λειτουργίας των τραπεζικών υποκαταστημάτων άπτονται της επιχειρηματικής πολιτικής των τραπεζών. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με σχετική πληροφόρηση από τα τραπεζικά ιδρύματα, τα δίκτυα καταστημάτων διαμορφώνονται μετά από εκτίμηση και στάθμιση σειράς παραμέτρων σε σχέση με υφιστάμενα δεδομένα.

Ταυτόχρονα, όλες οι συστημικές τράπεζες, επενδύσεων στο διαρκή εκσυγχρονισμό και την αναβάθμιση της ηλεκτρονικής τραπεζικής μέσω διαδικτύου και μέσω τηλεφώνου.

Στο πλαίσιο της αρμοδιότητας παρακολούθησης της λειτουργίας των πιστωτικών ιδρυμάτων, η Δ/νση Χρηματοοικονομικής Πολιτικής διαβίβασε την εν θέματι αναφορά στο αναφερόμενο πιστωτικό ίδρυμα, με σκοπό να λάβει την τοποθέτησή του στο συγκεκριμένο θέμα και με τον τρόπο αυτό να συνεισφέρει στην πληρότητα της απάντησης στον κοινοβουλευτικό έλεγχο. Η τελευταία, μας απέστειλε το υπ' αριθ. 9512/3399/26.06.2020 έγγραφο, με το οποίο παρέχονται σχετικές με την εν λόγω ερώτηση πληροφορίες, το οποίο και σας επισυνάπτουμε.

Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΖΑΒΒΟΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΝΑΦΟΡΑΣ ΜΑΜΟΥΛΑΚΗ για ΚΡΟΥΣΩΝΑ (2)

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΧΑΡΗ ΜΑΜΟΥΛΑΚΗ

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ