Η απάντηση του Συλλόγου Ελλήνων Παραολυμπιονικών στον Γιώργο Φουντουλάκη

Petite Perle 300×250

Η απάντηση του Συλλόγου Ελλήνων Παραολυμπιονικών στον Γιώργο Φουντουλάκη:

Ως Σύλλογος Ελλήνων Παραολυμπιονικών καταδικάζουμε την ανοιχτή επιστολή του Γιώργου Φουντουλάκη προς τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, και την αήθη επίθεσή του σε αθλητές με αναπηρία. Πιο συγκεκριμένα ο κ. Φουντουλάκης αποκάλεσε τους ακρωτηριασμένους ποδοσφαιριστές ως έναν σύνδεσμο που δεν έχει αναγνωριστεί. Αυτό αποτελεί μέγα ψευδός, όνειδος και μαύρη σελίδα για το παραολυμπιακό κίνημα.

Το δεύτερο ψέμα του υφίσταται στο γεγονός ότι την πρόσκληση στη Βουλή την έκανε ο αρμόδιος υφυπουργός. Αποτελεί το λιγότερο αμέλεια για να μην πούμε δόλο διότη τις προσκλήσεις της διαρκούς επιτροπής της Βουλής τις εκδίδει η ίδια η Βουλή των Ελλήνων και έχουν υπερκομματικό χαρακτήρα. Το ότι δεν προτάθηκε και δεν προσκλήθηκε, αντιλαμβάνονται όλοι τους λόγους για τους οποίους από κανένα κοινοβουλευτικό κόμμα, πλην του Κινήματος Αλλαγής, δεν έγινε δεκτός.

Τρίτο ψεύδος: Αναφέρει ότι έγινε πρόταση μομφής εις βάρος του. Δεν αναφέρει όμως τους λόγους οι οποίοι είναι η μη σύγκλιση της ολομέλειας της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής για τρεις μήνες και πλέον, και η μη σύγκληση της εκτελεστικής επιτροπής που ενώ θα έπρεπε να γίνεται κάθε μήνα, δεν έγινε παρά μόνο μία φορά μέσα σε ολόκληρη τριετία. Θα θέλαμε να αναφέρουμε και το αποτέλεσμα της πρότασης μομφής, το οποίο τον έκρινε έκπτωτο με επτά ψήφους υπέρ της πρότασης μομφής, μία κατά και δύο λευκά.

Τέταρτο ψεύδος: Αμφισβητούμε δημόσια τη στήριξη των σωματείων που αναφέρει ο κύριος Φουντουλάκης. Η στήριξη αυτή προκύπτει από διαπροσωπικές σχέσεις που έχει αναπτύξει με τους προέδρους των σωματείων, λόγω της πολυετούς παραμονής του στην διοίκηση της ομοσπονδίας. Καταγγέλλουμε με αποδείξεις δύο παραδείγματα στα οποία διακρίνεται η σχέση αυτή. Στην πρώτη περίπτωση, ο πρόεδρος του σωματείου Ηρόδικος απέστειλε επιστολή χωρίς να ενημερώσει κανέναν μέλος από το ΔΣ του σωματείου. Μόλις αυτό έγινε αντιληπτό, το ΔΣ απαίτησε την παραίτησή του και ο πρόεδρος απομακρύνθηκε από την διοίκηση. Στην δεύτερη περίπτωση, η επιστολή του σωματείου ΠΑΣΚΑ, υπεγράφη με ψευδή υπογραφή του γενικού γραμματέα, ο όποιος δεν έλαβε γνώση για την επιστολή και ασφαλώς μετέπειτα υπέβαλε την παραίτησή του. Ο κύριος Φουντουλάκης επικαλείται τους αθλητές, όταν στην πραγματικότητα κανένας αθλητής δεν έχει τοποθετηθεί δημόσια υπέρ των απόψεών του, βάσει των οποίων αποκαλεί την κυβέρνηση ρατσιστή, και τις αποφάσεις της ρατσιστικές. Εν αντιθέσει, την περασμένη Δευτέρα, σύσσωμοι οι Παραολυμπιονίκες στηρίξαμε δημόσια και μαζικά τις τομές που προσφέρει το αθλητικό νομοσχέδιο, βάσει του κειμένου που είχε υποβληθεί στην δημόσια διαβούλευση.

Πέμπτο ψευδός: Το παραολυμπιακό κίνημα με αυτόν το νόμο δεν είναι διχασμένο, αλλά ενωμένο όσο ποτέ. Αυτό φάνηκε στην σημερινή συνεδρίαση της διαρκούς επιτροπής της Βουλής.

Ο πρόεδρος της Διεθνούς Παραολυμπιακής Επιτροπής ενημερώθηκε επίσημα από την Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή για την ομόφωνη απόφαση των μελών της Ολομέλειας να στηρίξουν τις αποφάσεις για τη νέα σύνθεση της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής που φέρνει το νέο νομοσχέδιο. Όλες οι υπόλοιπες κινήσεις του κ. Φουντουλάκη είναι καταχρηστικές και αποτελούν ιδιοτελείς προσωπικές του απόψεις με σκοπό την παραμονή του στην εξουσία για ίδιον όφελος.

Τέλος, κανένας αθλητής, μέλος και στέλεχος του Παραολυμπιακού κινήματος δεν μπορεί να εκφοβίζεται και να απειλείται από τον κ. Φουντουλάκη, που πλέον μόνο μέλημα του δεν είναι το παραολυμπιακό κίνημα, αλλά πως θα διατηρήσει τη θέση του, διαστρεβλώνοντας την αλήθεια. Το παραολυμπιακό κίνημα ενωμένο όσο ποτέ, ούτε εκφοβίζεται, ούτε απειλείται. Αντιθέτως, μεγαλώνει, δυναμώνει και είναι έτοιμο για νίκες και μετάλλια στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Για το Δ.Σ. του Συλλόγου Ελλήνων Παραολυμπιονικών,

Ο Πρόεδρος – Γρηγόρης Πολυχρονίδης

Ο Αντιπρόεδρος – Μανώλης Στεφανουδάκης

Ο Ταμίας – Ανδρέας Κατσαρός

Ο Γενικός Γραμματέας – Γιάννης Κωστάκης

Ο Υπεύθυνος Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων – Αλέξανδρος Ταξιλδάρης

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ