Οι αποφάσεις της ΕΠΣΗ για τα τοπικά πρωταθλήματα-Ημερομηνίες έναρξης-Όμιλοι

Τελευταία Ενημέρωση:

Μετά τις εισηγήσεις της Επιτροπής Πρωταθλήματος σχετικά με την προκήρυξη των τοπικών πρωταθλημάτων περιόδου 2020-2021, η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΣΗ έλαβε τις παρακάτω αποφάσεις:

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΕΝΑΡΞΗΣ

Α1-Α2 Κατηγορία: 10-11 Οκτωβρίου 2020
Β’-Γ’ Κατηγορία: 17-18 Οκτωβρίου 2020

Α1 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Διεξαγωγή με τη συμμετοχή 15 ομάδων σε δύο γύρους των 15 αγωνιστικών, με ένα ρεπό για κάθε ομάδα σε κάθε γύρο (σύνολο αγωνιστικών ημερών 30).

Oι ομάδες που δήλωσαν συμμετοχή είναι: ΑΕ Κατσαμπά, Ανθεστίων, ΑΟ Τυμπακίου, Βόνη, Γόρτυς, Μεταξοχώρι, Μινωική, ΑΕ Μοιρών, ΟΦ Αρκαλοχωρίου, ΠΑΝΟΜ, ΠΑΟ Κρουσώνα, Πήγασος, Ρωμανός, Τριτωνία, Χερσόνησος.

Ο πρωταθλητής της Α1 Κατηγορίας, σύμφωνα με την ισχύουσα προκήρυξη της ΕΠΟ για την Γ’ Εθνική, ανέρχεται απευθείας στην Γ’ Εθνική. Οι τρεις τελευταίες ομάδες του βαθμολογικού πίνακα (θέσεις 13η-14η-15η) θα υποβιβασθούν στην Α2 Κατηγορία.

Στην περίπτωση που ομάδες από ανώτερη κατηγορία Γ’ Εθνική υποβιβασθούν στην Α1 Κατηγορία της ΕΠΣΗ, τότε ανάλογος αριθμός από την Α1 θα υποβιβασθεί στην αμέσως κατώτερη κατηγορία (Α2).

Η πρόβλεψη για τον αριθμό ομάδων στην Α1 Κατηγορία την περίοδο 2021-2022 είναι 14.

Α2 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Συμμετέχουν 24 ομάδες οι οποίες χωρίζονται με γεωγραφικά κριτήρια σε δύο ομίλους των 12 ομάδων και θα έχουν την παρακάτω μορφή:

1ος Όμιλος
ΜΟΧΟΣ
ΔΩΡΙΕΑΣ
ΓΟΥΒΕΣ
ΚΟΥΝΑΒΟΙ
ΓΙΟΥΧΤΑΣ 2020
ΟΜΟΝΟΙΑ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ
ΝΕΟΙ ΗΡΟΔΟΤΟΥ
ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ
ΚΕΡΑΥΝΟΣ
ΝΕΟΙ ΕΡΓΟΤΕΛΗ
ΔΙΑΣ
ΛΙΝΤΟ

2ος Όμιλος
ΦΑΙΣΤΟΣ
ΑΣΗΜΙ
ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ
ΑΕΤΟΣ ΑΝΩΓΕΙΩΝ
ΡΟΥΒΑΣ
ΑΣΙΤΕΣ
ΡΑΥΚΟΣ
ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΤΥΛΙΣΟΣ
ΟΦΑΜ
ΕΓΟΗ
ΔΕΙΛΙΝΑ

Κάθε όμιλος θα διεξαχθεί σε δύο γύρους (σύνολο αγωνιστικών ημερών 22 για κάθε όμιλο).

Οι δύο ομάδες που θα τερματίσουν στην 1η θέση κάθε ομίλου θα ανέλθουν απευθείας στην Α1 Κατηγορία. Οι δύο ομάδες που θα τερματίσουν στην 2η θέση κάθε ομίλου θα αγωνιστούν σε αγώνα μπαράζ ανόδου και ο νικητής θα ανέλθει στην Α1 Κατηγορία.

Από την Α2 Κατηγορία θα υποβιβαστούν στην Β’ Κατηγορία οι ομάδες που θα τερματίσουν στις δύο τελευταίες θέσεις (11η-12η) κάθε ομίλου.

Στην περίπτωση που υποβιβαστούν ομάδες από την Γ’ Εθνική, τότε αντίστοιχα θα υποβιβαστεί από την Α2 Κατηγορία στην Β’ Κατηγορία ανάλογος αριθμός ομάδων (ίσως να διεξαχθούν και αγώνες μπαράζ παραμονής μεταξύ ομάδων των δύο ομίλων).

Β’ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Συμμετέχουν 18 ομάδες οι οποίες θα χωριστούν σε δύο ομίλους αρχικά με γεωγραφικά κριτήρια για τις εκτός Ηρακλείου και στη συνέχεια με κλήρωση για τις εντός πόλεως Ηρακλείου.

Σύμφωνα με την εισήγηση της Επιτροπής Πρωταθλήματος και την απόφαση της Ε.Ε. της ΕΠΣΗ, στον 1ο Όμιλο τοποθετούνται οι ομάδες: Γαρίπα, Ηρακλής Νιπιδιτού, Κόροιβος και στον 2ο Όμιλο οι ομάδες: Ζαρός, Παλιανή, Δαφνές, Μαραθώνας, Άλογο Μαλεβιζίου, Νέοι Αλμυρού. Οι ομάδες για τις οποίες θα γίνει κλήρωση για τη συγκρότηση των ομίλων της Β’ Κατηγορίας είναι: Ελπίδες Καρτερού, ΑΟ Καμινίων, Εθνικός, Νέοι Μινωικής, Κανάρια, Ερμής, Θέρισσος, Δόξα, Τηγανίτης.

Η κλήρωση για την τελική συγκρότηση των ομίλων της Β’ Κατηγορίας ορίζεται για την Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου και ώρα 18:30 στα γραφεία της ΕΠΣΗ.

Το πρωτάθλημα της Β’ Κατηγορίας θα διεξαχθεί σε δύο γύρους (σύνολο αγωνιστικών ημερών 18 για κάθε όμιλο).

Οι ομάδες που θα τερματίσουν στην 1η θέση κάθε ομίλου θα ανέλθουν στην Α2 Κατηγορία. Οι ομάδες που θα τερματίσουν στην τελευταία θέση (9η) κάθε ομίλου θα υποβιβαστούν στην Γ’ Κατηγορία.

Στην περίπτωση που υποβιβαστούν ομάδες από την Γ’ Εθνική, τότε αντίστοιχα θα υποβιβαστεί από την Β’ Κατηγορία στην Γ’ Κατηγορία ανάλογος αριθμός ομάδων (ίσως να διεξαχθούν και αγώνες μπαράζ παραμονής μεταξύ ομάδων των δύο ομίλων).

Γ’ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Συμμετέχουν 10 ομάδες, οι οποίες θα αγωνιστούν σε πρωτάθλημα με κανονική διάρκεια δύο γύρων (σύνολο αγωνιστικών ημερών 18). Οι ομάδες είναι: Χείμαρος, Ίνι, Παναθηναϊκός, Νέοι Μοιρών, Ροδιά, Θρίαμβος, Ελπίδες Ηροδότου, Κόρακας, ΑΕ Κρητών, Μαρτινέγκο.

Στην Β’ Κατηγορία θα ανέλθουν οι ομάδες που θα τερματίσουν στις δύο πρώτες θέσεις (1η και 2η) της Γ’ Κατηγορίας.

Related Articles