Απότομη μεταβολή του καιρού: Πτώση θερμοκρασίας-θυελλώδεις άνεμοι

Petite Perle 300×250

Απότομη μεταβολή θα παρουσιάσει τα επόμενα 24ωρα το σκηνικό του καιρού, με θυελλώδεις ανέμους, που θα αγγίζουν και ίσως να ξεπερνούν τα 8 μποφόρ, πτώση θερμοκρασίας και βροχές σε πολλές περιοχές της Ελλάδας. Μάλιστα, οι μετεωρολόγοι δεν αποκλείουν την πιθανότητα δημιουργίας Μεσογειακού κυκλώνα, χωρίς ωστόσο να είναι σε θέση να προβλέψουν με ακρίβεια αν θα εκδηλωθεί, πότε, πού και σε ποιο μέγεθος έντασης.

Τις επόμενες ημέρες, ωστόσο, οι θυελλώδεις άνεμοι θα είναι το χαρακτηριστικό του καιρού, ενώ σε έκτακτο δελτίο που εξέδωσε η ΕΜΥ, προειδοποιεί για ισχυρά φαινόμενα σήμερα στη θαλάσσια περιοχή του νοτίου Ιονίου και του νοτιοδυτικού Κρητικού Πελάγους.

Για σήμερα Τετάρτη προβλέπονται στη δυτική Ελλάδα θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός.

Για πιθανό σχηματισμό «μεσογειακού κυκλώνα» στην Κεντρική Μεσόγειο έκανε λόγο στην πρόγνωσή του ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης σχετικά με τον καιρό τις επόμενες ημέρες.

Στον Μεσογειακό Κυκλώνα που δείχνει να σχηματίζεται αναφέρθηκε και ο Σάκης Αρναούτογλου, που τονίζει πως θα χρειαστεί να περιμένουμε μέχρι και τα ξημερώματα της Πέμπτης για να μάθουμε την ακριβή μορφή και τροχιά που θα πάρει το όποιο φαινόμενο.

Σύμφωνα με τα προγνωστικά μοντέλα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr, καθώς και άλλα διαθέσιμα προγνωστικά μοντέλα, η ατμοσφαιρική διαταραχή στην περιοχή της Κεντρικής Μεσογείου αναμένεται τις επόμενες ημέρες να κινηθεί προς τη χώρα μας, μεταφέροντας υγρές και ασταθείς αέριες μάζες. Ως αποτέλεσμα θα πρέπει να περιμένουμε την πρώτη φθινοπωρινή μεταβολή του καιρού από την Πέμπτη 17/09 με βροχές και τοπικές καταιγίδες.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ