Η Ομόνοια στον δρόμο του Ολυμπιακού, απέκλεισε τον Αστέρα (vid)

Petite Perle 300×250

Θρίλερ στο ΓΣΠ, αλλά στη ρώσικη ρουλέτα η Ομόνοια είχε ψυχραιμία και Φαμπιάνο! Οι Κύπριοι επικράτησαν 5-3 (4-2 πεν., 1-1 κ.α.) του Ερυθρού Αστέρα και θα βρουν απέναντί τους τον Ολυμπιακό στον δρόμο για τους ομίλους του Champions League! H ομάδα του Μπεργκ προβλημάτισε στο δημιουργικό κομμάτι, ωστόσο ανασταλτικά τα πήγε περίφημα. 

Ο Αστέρας μπήκε πιο δυνατά στο ματς, είχε τον έλεγχο, την κατοχή, αλλά όχι και τον τρόπο  για να διασπάσει την αντίπαλη άμυνα. Η Ομόνοια ανασταλτικά ήταν εξαιρετική, ωστόσο αδυνατούσε να κυκλοφορήσει σωστά τη μπάλα. Ενα σουτ του Ιβανιτς στο 15' και μια κεφαλιά του Μπεν στο 29'  ήταν ό,τι καλύτερο είχαμε στο ημίωρο! Ωστόσο, η Ομόνοια ήταν αυτή που που πήρε το προβάδισμα από το… πουθενά! Στο 31' και στο τρίτο διαδοχικό κόρνερ που εκτέλεσε ο Γιόρντι, Μπόριαν και Γκόμπελιτς είχαν κάκιστη αντίδραση στο πρώτο δοκάρι και ο Λούφτνερ από κοντά πέτυχε το 1-0. Ο Αστέρας πίεσε, η κατοχή έφτασε στο 60% και στο 39' πλησίασε στο γκολ, αλλά η σουτάρα του Κανγκά πέρασε άουτ. Οι Σέρβοι στην πιο οργανωμένη προσπάθειά τους κατάφεραν να φέρουν το ματς στα ίσα. Στο 45' ο Μπεν βρήκε χώρο, έκανε υπέροχη σέντρα και ο Ιβανιτς ολομόναχος ισοφάρισε σε 1-1.

Το 1-0
Το 1-1

Το σκηνικό στην επανάληψη άλλαξε, το παιχνίδι απέκτησε ρυθμό, η Ομόνοια πήρε περισσότερες πρωτοβουλίες, αλλά ο Αστέρας ήταν αυτός που έβρισκε χώρους. Στο 53΄ο Αστέρας είχε καλή ευκαιρία, αλλά το δυνατό σουτ του Κατάι έδιωξε εντυπωσιακά ο Φαμπιάνο. Η Ομόνοια απάντησε και δυο λεπτά αργότερα ο Τιάγκο δεν μπόρεσε να σκοράρει από κοντά. Γρήγορος ρυθμός και οι Σέρβοι πλησίασαν στο γκολ στο 59', αλλά ο Μπεν… κατάφερε από κοντά να αστοχήσει. Ο Ιβανιτς είχε ακόμα μια καλή ευκαιρία στο 62', όμως η Ομόνοια ήταν αυτή που πλησίασε περισσότερο στο γκολ, αλλά το υπέροχο τελείωμα του Μποτεάκ στο 67' έβγαλε εντυπωσιακά ο Μπόριαν. Μετά το 70' ο ρυθμός έπεσε, οι δυο ομάδες έριξαν βάρος στο ανασταλτικό κομμάτι, η Ομόνοια είχε καλύτερες επιστροφές και το παιχνίδι οδηγήθηκε στην παράταση. Στον έξτρα χρόνο η κούραση ήταν… πρωταγωνίστρια, οι δυο ομάδες δεν έδειξαν κάτι ιδιαίτερο, ο ρυθμός ήταν ανύπαρκτος και είναι χαρακτηριστικό πως μόνο ένα σουτ του Γκάβριτς στο 11' ήταν η μοναδική αξιόλογη φάση! Ετσι, η ρώσικη ρουλέτα ήταν αυτή που θα έδινε το εισιτήριο πρόκρισης!

Η Ομόνοια ήταν συγκεντρωμένη και ο Φαμπιάνο ο απόλυτος πρωταγωνιστής. Ο Βραζιλιάνος κίπερ νίκησε Φαλτσινέλι και Ντέγκενεκ κι έστειλε την ομάδα του στα πλέι οφ. Συμπαραστάτες του στη ρώσικη ρουλέτα οι Γιόρντι Γκόμες, Βίτορ Γκόμες, Ασάντε και Λέζιακς που ευστόχησαν (4-2). 

πηγή: https://www.gazzetta.gr/


Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ