Κλείνει ως τις 27 του μηνός το σχολείο στις Βούτες όπου δασκάλα βρέθηκε θετική στον COVID-19

Petite Perle 300×250

Κλείνει τελικά ως τις 27 του μηνός το 2ο Δημοτικό Σχολείο Βουτών όπου είχαμε κρούσμα κορωνοιού σε εκπαιδευτικό. Ο Σύλλογος Γονέων του σχολείου πίεσε προς αυτή την κατεύθυνση αφού το σχολείο άνοιξε αμέσως μόλις επιβεβαιώθηκε το κρούσμα χωρίς να έχει γίνει τεστ στους υπόλοιπους εκπαιδευτικούς και άτομα με τα οποία είχε έλθει σε επαφή η δασκάλα που νόσησε.

Η ανακοίνωση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Βουτών

Έστω και με καθυστέρηση μιας ημέρας, το αίτημά μας για αναστολή της λειτουργίας του 2ου Δημοτικού σχολείου Βουτών, εξαιτίας του επιβεβαιωμένου κρούσματος κορωνοϊου, έγινε δεκτό, καθώς κρίθηκε αναγκαία η ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΗ αποχή του εκπαιδευτικού προσωπικού του σχολείου, μετά από εισήγηση της Δ/νσης Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Κρήτης, σε συνεννόηση με τη Δ/νση Α' θμιας Εκπαίδευσης και το Υπουργείο Παιδείας. 

Θέλουμε να ελπίζουμε ότι τα όχι και τόσο γρήγορα αντανακλαστικά της Πολιτείας, δεν θα έχουν καμία επίπτωση στην υγεία μαθητών και εκπαιδευτικών, τις επόμενες μέρες.

Σε κάθε περίπτωση, ο Σύλλογός μας αισθάνεται δικαιωμένος που με τις ενέργειές του μέσα σε ένα 24ωρο, μπόρεσε να κινητοποιήσει τόσους φορείς.

Το αίτημά μας για διενέργεια μαζικού τεστ σε όλο το προσωπικό εξακολουθεί να ισχύει και θα συνεχίσουμε τις προσπάθειές μας μέχρι να ικανοποιηθεί, προκειμένου να επιστρέψουν όλοι με ασφάλεια στο σχολείο.

Ευχόμαστε ότι θα πάνε όλα καλά, λυπούμαστε για την αναστάτωση που θα επιφέρει η αναστολή της λειτουργίας στην καθημερινότητα πολλών οικογενειών, αλλά προέχει η διασφάλιση της υγείας όλων μας, μαθητών και εκπαιδευτικών.

Υγεία - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ