Μ. Συντυχάκης: Κυβερνητική προσπάθεια να ελέγξει και να ποδηγετήσει το αθλητικό κίνημα

Τελευταία Ενημέρωση:

Για προσπάθεια της κυβέρνησης να ελέγξει και να ποδηγετήσει το αθλητικό κίνημα, ανοίγοντας διάπλατα τις πόρτες για την επιχειρηματική άλωση και του ερασιτεχνικού αθλητισμού, έκανε λόγο ο βουλευτής του ΚΚΕ Μανώλης Συντυχάκης, μιλώντας στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής για το αθλητικό νομοσχέδιο περί αναμόρφωσης του θεσμικού πλαισίου των αρχαιρεσιών των αθλητικών φορέων και άλλες διατάξεις.

Τόνισε ότι δικαιολογημένα το νομοσχέδιο έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων και πως είναι προφανείς η αμηχανία και η μοναξιά του αρμόδιου υπουργού για τα όσα λέει και κάνει. Τόνισε ότι οι θέσεις του ΚΚΕ έχουν κριτήριο τις λαϊκές ανάγκες, ενώ γα την κυβέρνηση κριτήριο είναι τα επιχειρηματικά συμφέροντα στο χώρο του Αθλητισμού. Σημείωσε ότι θωρακίζεται ακόμα περισσότερο το εμπόρευμα που λέγεται Αθλητισμός και ενισχύεται ο αποκλεισμός της νεολαίας από το δικαίωμα στην άσκηση και τη φυσική αγωγή.

Αναφερόμενος στα όρια ηλικίας και στις θητείες σημείωσε ότι η κυβέρνηση παίζει παιχνίδια τιμωρητικά και ενίοτε ρατσιστικά σε βάρος επιφανών στελεχών του Αθλητισμού, αλλά και σε όλους εκείνους που θα αποφασίσουν να ασχοληθούν στο μέλλον.

Ολόκληρη η ομιλία του Μ.Συντυχάκη:

Related Articles

Το fonimaleviziou.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει ότι θα έχετε την καλύτερη εμπειρία στην επίσκεψη σας. Διαβάστε εδώ περισσότερα για την Πολιτική Απορρήτου Προσωπικών Δεδομένων Αποδέχομαι Περισσότερα...