Σ.Βαρδάκης: «Πρωτοφανής διώξεις και απολύσεις προαναγγέλλει η Διοίκηση του ΟΤΕ-Απεργούν οι εργαζόμενοι»

Petite Perle 300×250

Συνάντηση για θέματα που απασχολούν τους εργαζόμενους στον Όμιλο του ΟΤΕ, πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Κρήτης, παρουσία του Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης Παύλου Μπαριτάκη, του προέδρου του ΠΑΣΕ ΟΤΕ Δημήτρη Αρβανιτοζήση, του Προέδρου και της Γενικής Γραμματέως του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου Στέλιο Βοργιά και Ελένης Μανουσάκη, του Περιφερειακού Συμβούλου Κρήτης του Κεντρικού Συμβουλίου Συνταξιούχων ΟΤΕ Γιώργου Μετοχιανάκη και του βουλευτή Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Σωκράτη Βαρδάκη.

 Ανάμεσα στα θέματα που συζητήθηκαν ήταν οι αναγκαστικές μεταθέσεις υπαλλήλων του Ομίλου από την περιφέρεια Κρήτης στην Αττική, γεγονός που θα σημάνει την ανατροπή στον οικογενειακό και οικονομικό προγραμματισμό των εργαζομένων, ιδιαίτερα τη τρέχουσα δύσκολη περίοδο.

Όπως ανέφεραν οι εργαζόμενοι, «πρόκειται για μία πέρα για πέρα άδικη κίνηση της κορυφαίας εταιρείας στην Ελλάδα» και ζητούν την επανεξέταση του ζητήματος.

Παράλληλα στην συνάντηση συζητήθηκε και το βιοποριστικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι του Ομίλου και ειδικά οι εποχικοί, καθώς μετά τις  τελευταίες  εξαγγελίες του πρωθυπουργού μένουν πάρα πολλοί από αυτούς χωρίς κανένα εισόδημα τον χειμώνα.

Ο κ. Βαρδάκης από την πλευρά του δήλωσε: «Είναι απαράδεκτο να απαξιώνονται σήμερα εργαζόμενοι και να μπαίνει το δίλημμα, ειδικά από τη Διεύθυνση ενός κερδοφόρου Οργανισμού, "ή μετατίθεστε ή απολύεστε" απευθύνοντας την απειλή σε μητέρες πολύτεκνες, σε εργαζόμενους και εργαζόμενες με 30 και 33 χρόνια υπηρεσίας. Είναι ντροπή να καταλύεται κάθε έννοια δικαίου από μια Εταιρία όπως ο ΟΤΕ, που ενώ τα κέρδη του καθημερινά εκτοξεύονται, περιθωριοποιεί εργαζόμενους των 650 ευρώ

Επίσης ο κ. Βαρδάκης διαβεβαίωσε τους εκπροσώπους των εργαζομένων: «θα είμαι δίπλα σας και θα στηρίξω τα δίκαια αιτήματά σας, με κάθε μέσο. Άμεσα θα προχωρήσω στις προβλεπόμενες ενέργειες, ώστε μέσω κοινοβουλευτικού ελέγχου να αναδειχθούν τα σοβαρά θέματα που προκύπτουν από τις αλλοπρόσαλλες αποφάσεις της Διοίκησης και θα ζητήσω στα πλαίσια του κοινοβουλευτικού ελέγχου να πάρει θέσει το αρμόδιο Υπουργείο και η Διοίκηση του Οργανισμού.»

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ