Λύσεις για τους κόμβους Αγίας Πελαγίας-Αχλάδας-Λυγαριάς

Petite Perle 300×250

Τα προβλήματα στους κόμβους του ΒΟΑΚ σε Αγία Πελαγία, Αχλάδα και Λυγαριά θα αντιμετωπιστούν άμεσα, δεσμεύτηκε ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών Γιάννης Κεφαλογιάννης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής Ηρακλείου του Κινήματος Αλλαγής Βασίλης Κεγκέρογλου.

Για τον κόμβο Αγίας Πελαγίας, ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Υποδομών Γιώργος Καραγιάννης υπέγραψε απόφαση (μετά την ερώτηση του κ.Κεγκέρογλου) για την λωρίδα επιβράδυνσης προς την Αγία Πελαγία, η οποία θα υλοποιηθεί σύντομα ( οι εργασίες ενδέχεται να ξεκινήσουν άμεσα, με απτά αποτελέσματα σε ένα μήνα) ενώ για την λωρίδα επιτάχυνσης από Αγία Πελαγία προς Ρέθυμνο αναζητείται τεχνικός σύμβουλος από το Υπουργείο που θα προχωρήσει τις γεωτεχνικές και τις μελέτες αντιστήριξης που απαιτούνται, ώστε να ολοκληρωθεί και αυτή σύντομα.

Οι υπηρεσίες θα μελετήσουν την βελτίωση της ασφάλειας στην Αχλάδα στη συνολική μελέτη για την περιοχή

Για την σύνδεση της Λυγαριάς, ο κ. Κεφαλογιάννης ανέφερε πως μετά την ερώτηση και έγγραφο της Δημοτικής Αρχής Μαλεβιζίου για την δημιουργία κόμβου, ο οποίος δεν περιλαμβάνεται στην αρχική μελέτη, θα γίνουν οι αναγκαίες παρεμβάσεις για την κυκλοφοριακή ασφάλεια, χωρίς να διευκρινίσει αν θα γίνει ολοκληρωμένος κόμβος ή αν θα παραμείνει «ημικόμβος» .

Ο κ. Κεγκέρογλου δήλωσε πως οι ανακοινώσεις του Υφυπουργού Μεταφορών και Υποδομών είναι μια θετική εξέλιξη, ωστόσο απαιτείται εγρήγορση και συνολικός σχεδιασμός προκειμένου να αποφευχθούν παλινωδίες, όπως της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ που ακυρώθηκαν και δημοπρατημένα τμήματα του ΒΟΑΚ όπως το Πάνορμο – Εξάντη και επεσήμανε το γεγονός ότι τα έργα αυτά είναι απολύτως αναγκαία και χρήσιμα για το μέλλον, ανεξάρτητα από την κατασκευή του νέου ΒΟΑΚ.

πηγή: https://www.cretalive.gr/


Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ