Η κακοκαιρία «Ιανός» άφησε πίσω της εικόνες καταστροφής σε Ιόνιο και δυτική Πελοπόννησο

Petite Perle 300×250

Εικόνες απόλυτης καταστροφής άφησε πίσω της η κακοκαιρία «Ιανός» σε Κεφαλονιά, Ζάκυνθο, Ιθάκη και Λευκάδα, αλλά και την δυτική Πελοπόννησο και Στερεά.

Στο Ιόνιο, ο Ιανός που πέρασε αρχικά, έχει προκαλέσει τεράστιες ζημιές, με τα νησιά να μοιάζουν με βομβαρδισμένο τοπίο και τα νησιά, όπως και ο Νομός Ηλείας, να έχουν κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για τους επόμενους έξι μήνες από την Πολιτική Προστασία.

Κεφαλονιά: Κατολισθήσεις, πλημμύρες και ζημιές σε σπίτια και αυτοκίνητα


Στην Κεφαλονιά, κατολισθήσεις και πλημμύρες προκάλεσαν τεράστιες ζημιές, με αυτοκίνητα να καταστρέφονται.

Στην πρωτεύουσα, το Αργοστόλι, οι δρόμοι πλημμύρισαν, ενώ από τους ανέμους που έφταναν τα 9 μποφόρ στην περιοχή, έπεσαν δέντρα και κολώνες, με την πυροσβεστική να χρειάζεται να κάνει δεκάδες επεμβάσεις, ενώ ζημιές έχει υποστεί και το Ληξούρι, κυρίως στο λιμάνι.

Πολλές είναι οι ζημιές στο τουριστικό μέρος της Ασσου όπου η περιοχή πνίγηκε κυριολεκτικά στην λάσπη, ενώ έμεινε και χωρίς ρεύμα η περιοχή.

Τα μεγαλύτερα προβλήματα ωστόσο αντιμετώπισε η περιοχή της Αγίας Ευφημίας, όπου οι δρόμοι μετατράπηκαν σε λάσπη και σπίτια πλημμύρισαν.

Σε απόγνωση η Ιθάκη, τεράστιες οι καταστροφές σε Ζάκυνθο, Λευκάδα


Στην Ιθάκη το νησί έμεινε για πολλές ώρες χωρίς ρεύμα, ενώ σπίτια υπέστησαν ζημιές. Η θάλασσα έφτασε στην… στεριά, ενώ παραμένουν τα πολλά προβλήματα στο οδικό δίκτυο, την ηλεκτροδότηση και τις τηλεπικοινωνίες. Το μεγαλύτερο «χτύπημα» έχουν δεχτεί τα παραθαλάσσια χωριά Φρίκες και Κιόνι. Στα καταστήματα που βρίσκονται πάνω στην θάλασσα, οι θυελλώδης άνεμοι ξήλωσαν όλες τις πέργολες και τα δύο χωριά γέμισαν φερτά υλικά από την θάλασσα.

Στην Ζάκυνθο οι άνεμοι που έπνεαν ως και 11 μποφόρ κάποια στιγμή το πρωί, προκάλεσαν ζημιές σε χωριά ενώ ένα ιστιοφόρο βούλιαξε από τη μανία του ανέμου.

Προβλήματα υπήρξαν και στην Λευκάδα όπου ο κυκλώνας σάρωσε τις θαλάσσιες περιοχές, με την πυροσβεστική να δέχεται πολλές κλήσεις για άντληση υδάτων, ενώ βυθίστηκε κι εκεί ένα σκάφος. Δύο αμμουδερές παραλίες μάλιστα, εξαφανίστηκαν από την κακοκαιρία…

Τεράστιες είναι οι ζημιές που έχουν προκληθεί από την κακοκαιρία «Ιανός» και στην δυτική Ελλάδα. Στην Αιτωλοακαρνανία σημειώθηκε ρεκόρ ποσότητας βροχής, ενώ ζημιές προκλήθηκαν κυρίως στον Νομό Ηλείας. Στις περιοχές του Κατακόλου, της Ανδραβίδας και των Λεχαινών προκλήθηκαν μικρές ζημιές, σύμφωνα με την Περιφέρεια. Κι εδώ υπήρχαν κλήσεις για πτώση δέντρων, ενώ και στην Γαστούνη υπήρξαν προβλήματα από την σφοδρότητα των ανέμων.

Ζημιές υπέστη και η Αχαϊα, καθώς παραθαλάσσιες περιοχές όπως το Ρίο, αντιμετώπισαν σοβαρά προβλήματα από τους ισχυρότατους ανέμους που έπνεαν στην περιοχή.

Ζημιές σε παραλία στο Ρίο

πηγή: https://www.iefimerida.gr/




Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ