Κύπρος: 15 τα νέα κρούσματα

Τελευταία Ενημέρωση:

Στην Κύπρο εντοπίστηκαν 15 νέα περιστατικά της νόσου COVID-19 από σύνολο 2.891 εργαστηριακών διαγνώσεων, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο υγείας. Με βάση τα μέχρι τώρα δεδομένα, ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται στα 1.580.

Τα 9 από τα 15 νέα κρούσματα προέκυψαν από ιχνηλάτηση. Συγκεκριμένα, τα 6 άτομα είναι επαφές από το επαγγελματικό περιβάλλον των κρουσμάτων που ανακοινώθηκαν στις 14 Σεπτεμβρίου (με συμπτώματα από τα Μικροβιολογικά εργαστήρια) και στις 16 Σεπτεμβρίου (από ιχνηλάτηση). Το ένα άτομο έχει συμπτώματα. Τα σημερινά νέα περιστατικά έκαναν την εξέταση ιδιωτικά.

Τα υπόλοιπα 6 από τα 15 κρούσματα προέκυψαν από ιδιωτική πρωτοβουλία. Το πρώτο άτομο αφορά Ρωσίδα, μόνιμο κάτοικο Λεμεσού που επέστρεψε από το Λονδίνο στις 8 Σεπτεμβρίου και στις 13 Σεπτεμβρίου ανέπτυξε συμπτώματα (ανοσμία, ζαλάδες, αδυναμία). Μετά την επιστροφή της στην Κύπρο ενημερώθηκε ότι φιλικό της άτομο στο Λονδίνο είχε εντοπιστεί θετικό στον ιό στις 13 Σεπτεμβρίου.

Το δεύτερο άτομο έκανε την εξέταση λόγω συμπτωμάτων που είχε από τις 10 Σεπτεμβρίου (πυρετό, πονόλαιμο, βήχα). Δύο άτομα έκαναν την εξέταση από ιδιωτική πρωτοβουλία, χωρίς να έχουν συμπτώματα. Δεν σχετίζονται μεταξύ τους και διερευνάται εάν είχαν επαφή με άλλα κρούσματα. Τα άλλα δύο άτομα ήρθαν στην Κύπρο από την Αγγλία στις 7 Σεπτεμβρίου και μεταξύ 10 και 12 Σεπτεμβρίου άρχισαν να εκδηλώνουν συμπτώματα (καταρροή, βήχας).

Related Articles

Το fonimaleviziou.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει ότι θα έχετε την καλύτερη εμπειρία στην επίσκεψη σας. Διαβάστε εδώ περισσότερα για την Πολιτική Απορρήτου Προσωπικών Δεδομένων Αποδέχομαι Περισσότερα...