Οδηγός Tesla κοιμόταν ενώ έτρεχε με 140χλμ/ώρα

Petite Perle 300×250

Η αστυνομία του Καναδά επέβαλε πρόστιμο σε έναν οδηγό ενός Tesla Model S για επικίνδυνη οδήγηση. Συγκεκριμένα, η αστυνομία ανταποκρίθηκε σε καταγγελία για υπερβολική ταχύτητα στον αυτοκινητόδρομο 2 κοντά στην Alberta και οι αστυνομικοί με έκπληξη διαπίστωσαν πως το Model S έτρεχε με 140 χιλιόμετρα την ώρα ενώ είχε και τα δύο καθίσματα "εντελώς ξαπλωμένα" με τον οδηγό και το συνοδηγό να κοιμούνται. Μπορείτε να δείτε τη φωτογραφία του συγκεκριμένου Tesla τη στιγμή που περνά μπροστά από την κάμερα καταγραφής του περιπολικού.

Όταν το περιπολικό άνοιξε τους φάρους του, το όχημα επιτάχυνε στα 150 χλμ/ώρα πριν τελικά σταματήσει. Ο 20χρονος οδηγός πήρε πρόστιμο για υπερβολική ταχύτητα, ενώ του κατασχέθηκε και το δίπλωμα για 24 ώρες για οδήγηση ενώ ήταν εξαντλημένος. Αργότερα του επιβλήθηκε και κατηγορία για επικίνδυνη οδήγηση και ορίστηκε ημερομηνία δικαστηρίου για το Δεκέμβριο.

Παραμένει άγνωστο το πώς κατάφερε ο οδηγός να κάνει αυτή τη χρήση του Autopilot, αφού τα συστήματα της Tesla ανιχνεύουν τα όρια ταχύτητας, ενώ το Autopilot λειτουργεί μόνο αν ο οδηγός έχει τα χέρια του στο τιμόνι. Η Royal Canadian Mounted Police (RCMP) προειδοποιεί:

Παρόλο που οι κατασκευαστές νέων οχημάτων έχουν δημιουργήσει δικλείδες ασφαλείας για να εμποδίσουν τους οδηγούς να παρακάμψουν τα νέα συστήματα ασφαλείας, αυτά τα συστήματα είναι απλά αυτό που λέει το όνομά τους – συμπληρωματικά συστήματα ασφαλείας. Δεν είναι αυτόνομα συστήματα, έρχονται ακόμα με την ευθύνη της οδήγησης.

πηγή: https://unboxholics.com/

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ