Αποχωρεί ο «Ιανός» – Σημαντικά ύψη βροχής στην Κρήτη

Petite Perle 300×250

Σημαντικά ύψη βροχής σημειώθηκαν στην Κρήτη, κατά την αποχώρηση της κακοκαιρίας «Ιανός», η οποία απασχόλησε τις τελευταίες ημέρες τη χώρα μας.

Σύμφωνα με τον διευθυντή Ερευνών στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, Κ. Λαγουβάρδο, ενδεικτικό παράδειγμα είναι τ' Ασκύφου Χανίων, όπου μέχρι τις  10 το πρωί της Κυριακής, έχουν ήδη καταγραφεί 135 χιλιοστά βροχής.

Οι βροχές στην Κρήτη, θα συνεχιστούν και σήμερα Κυριακή, σύμφωνα με τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία, όπως αναφέρει το Εθνικό Αστεροσκοπείο.

Τα μεγαλύτερα ύψη βροχής σύμφωνα με το Μετεωρολογικό και Κλιματικό Παρατηρητήριο Κρήτης του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr

Πίνακας 1. Τα μεγαλύτερα ύψη βροχής όπως καταγράφονται από το δίκτυο σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr, από τα μεσάνυχτα έως τις πρωινές ώρες της Κυριακής 21/09/2020.

Παράλληλα, θυελλώδεις άνεμοι πνέουν από τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής 21/09, στα ανατολικά ηπειρωτικά και στο Αιγαίο, με την έντασή τους να ξεπερνά τα 100 km/h.

Οι οκτώ ισχυρότερες ριπές του ανέμου, παρουσιάζονται στον Πίνακα 2.

Πίνακας 2. Οι ισχυρότερες ριπές του ανέμου κατά τις πρωινές ώρες της Κυριακής 21/09, όπως κατεγράφησαν από το δίκτυο σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr.

Φωτογραφία του Γιώργου Ψιμουλάκη από το Ηράκλειο, το βράδυ του Σαββάτου 19 Σεπτεμβρίου 2020.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ