Δήλωση του Μανώλη Συντυχάκη για το Ολοκαύτωμα στη Βιάννο

by litsa TSANTIRAKI

Τελευταία Ενημέρωση:

Δήλωση του Μανώλη Συντυχάκη στην σημερινή εκδήλωση, 20/9, για το Ολοκαύτωμα στη Βιάννο

Ο Μανώλης Συντυχάκης, βουλευτής του ΚΚΕ και περιφερειακός σύμβουλος με τη Λαϊκή Συσπείρωση, παρευρέθηκε εκ μέρους του ΚΚΕ, σήμερα Κυριακή 20 Σεπτέμβρη, στην εκδήλωση για το Ολοκαύτωμα στη Βιάννο και έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Το ΚΚΕ σέβεται και τιμά τους αγώνες και τις θυσίες του λαού της Βιάννου, που πλήρωσε βαρύ τίμημα, με τη ζωή του και το ολοκαύτωμα των χωριών από τους Γερμανούς ναζί και τους ντόπιους συνεργάτες τους. Το βάρος του ολοκαυτώματος στη Βιάννο το σήκωσε ο ίδιος ο βιαννίτικος λαός, που μέσα από τις στάχτες του, πάλεψε νικηφόρα στις γραμμές του ΕΑΜ – ΕΛΑΣ για την απελευθέρωση, εξολοθρεύοντας τον ναζισμό.

Το γεγονός αυτό υπογραμμίζει με τον πιο έντονο τρόπο τη συνέχιση του αγώνα κατά του φασισμού – ναζισμού, αλλά και ενάντια στην αντιδραστική συστηματική προσπάθεια να παραχαραχτούν τα πραγματικά γεγονότα της Ιστορίας του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Στόχος να κλονιστεί η πίστη των λαών στη δύναμή τους σε μια περίοδο που στην ευρύτερη περιοχή εξελίσσονται σκληροί ανταγωνισμοί, ενώ ο λαός μας δοκιμάζεται από την πανδημία και τη νέα καπιταλιστική οικονομική κρίση.

Στην προσπάθεια αυτή, συμπληρωματικά με τις αντικομμουνιστικές μεθοδεύσεις της ΕΕ και των κυβερνήσεων, συντελεί η περιφερειακή αρχή Κρήτης, με την κατάπτυστη – ανιστόρητη πρόταση της πλειοψηφίας της παράταξης ΚΙΝΑΛ- ΣΥΡΙΖΑ και με τη σύμφωνη γνώμη του συνδυασμού της Ν.Δ,  να καθιερωθεί η 10η  Μαΐου ως «Ημέρα Ευρωπαϊκής Ειρήνης και ως Δημόσια Εορτή τοπικής σημασίας». 

Παρουσιάζουν ως «τελευταία πράξη του Β΄ Παγκοσμίου πολέμου», όχι την πτώση του Βερολίνου, αλλά τη  διαπραγμάτευση από την αστική τάξη της χώρας μας από κοινού με τον εγγλέζικο ιμπεριαλισμό, για τη διευκόλυνση της αποχώρησης των Γερμανών ναζί, με στόχο να συνεχίσουν από κοινού τον αγώνα για την εξόντωση των αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης.

Έχουν στόχο να δημιουργήσουν υποταγμένες συνειδήσεις, να συκοφαντήσουν την ταξική πάλη, τη μοναδική προοπτική για τους λαούς, που είναι ο σοσιαλισμός – κομμουνισμός. Μάταιος, όμως, ο κόπος τους. Ο  λαός μας δεν ξεχνά!».

Related Articles

Το fonimaleviziou.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει ότι θα έχετε την καλύτερη εμπειρία στην επίσκεψη σας. Διαβάστε εδώ περισσότερα για την Πολιτική Απορρήτου Προσωπικών Δεδομένων Αποδέχομαι Περισσότερα...