Σεφτέ στις νίκες ο ΟΦΗ άλωσε τη Λαμία με 2-1

Petite Perle 300×250

Η ομάδα του Ηρακλείου άνοιξε… λογαριασμό στα «τρίποντα»

Σπουδαία εκτός έδρας νίκη για τον ΟΦΗ, που επικράτησε 1-2 της Λαμίας και παίρνει ψυχολογική ώθηση ενόψει της συνέχειας στη Super League.

Η αναμέτρηση της 2ης αγωνιστικής εξελίχθηκε με άγχος για την ομάδα του Ηρακλείου, που όμως είχε την ουσία στο παιχνίδι της και πήρε το πρώτο «τρίποντο» για την εφετινή σεζόν.

Παράλληλα, «έσπασε» το αρνητικό σερί των 11 αγώνων που δεν είχε νίκη, καθώς η τελευταία του ήταν το περασμένο Μάρτιο με αντίπαλο συμπτωματικά και πάλι τη Λαμία, στο 3-0 του «Γεντί Κουλέ».

Οι Κρητικοί είχαν και πάλι κάποια κενά διαστήματα στην απόδοση τους, όμως διαχειρίστηκαν πολύ καλά το ματς , καθώς υπήρχε και ο παράγοντας κούραση από την προσπάθεια στον αγώνα της Πέμπτης με τον Απόλλωνα Λεμεσού για το Europa League.

ΛΑΜΙΑ (Γιώργος Πετράκης): Επασί, Σκόνδρας (66' Προβυδάκης), Αντέτζο, Βύντρα, Σαραμαντάς, Νιάσε (76' Γκούγκα), Μπεχαράνο, Βιγιάλμπα (63' Μπιανκόνι), Βασιλόγιαννης (76' Κωστίκα), Ρόμανιτς, Καραμάνος (46' Χατζηστραβός). 

ΟΦΗ (Γιώργος Σίμος): Σωτηρίου, Διαμαντής (60' Σολίς), Σελίμοβιτς, Γιαννούλης, Ουές, Κοροβέσης, Στάικος (62' Σαρδινέρο), Σακόρ (60' Μεγιάδο), Νέιρα, Ναμπί (98' Βούρος), Γκαργκαλατζίδης (77' Γρίβας).

Το "φιλμ" του αγώνα

Οι 22 ποδοσφαιριστές είναι στον αγωνιστικό χώρο και όλα είναι έτοιμα για τη σέντρα. 

Μετά από οδηγία του 4ου διαιτητή Μαλούτα, οι άνθρωποι της Λαμίας διορθώνουν τις γραμμές στη μικρή περιοχή της μίας εστίας. Υπάρχει μικρή καθυστέρηση στην έναρξη του αγώνα. 

1' Πρώτο σφύριγμα από τον διαιτητή Βρέσκα, με 6 λεπτά καθυστέρηση η σέντρα της αναμέτρησης. 

20' Συρτό σουτ του Καραμάνου μέσα από την περιοχή, μπλοκάρει εύκολα ο Σωτηρίου.

21' Ευκαιρία για τους γηπεδούχους. Σέντρα του Σαραμαντά από αριστερά, ο Ρόμανιτς για λίγο δε βρήκε τη μπάλα στη μικρή περιοχή. 

28' Μακρινό σουτ του Σακόρ, η μπάλα πολύ ψηλά πάνω από την εστία. 

30' Λανθασμένη υπόδειξη οφσάιντ στον Ουές, ενώ έβγαλε απειλητική συρτή σέντρα προς τον Κοροβέση στη μικρή περιοχή. 

35' ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΦΗ 0-1: Η ομάδα του Ηρακλείου παίρνει το προβάδισμα με ένα απίστευτο τρόπο. Ο Νέιρα γύρισε τη μπάλα από δεξιά, αυτή κόντραρε στον Σκόνδρα και ενώ φάνηκε να καταλήγει στα χέρια του Επασί, με το γκελ στο χορτάρι άλλαξε πορεία και κατέληξε στο βάθος της εστίας, παρά την προσπάθεια του Βύντρα να απομακρύνει πάνω στη γραμμή. Αυτογκόλ χρεώνεται στον έμπειρο αμυντικό, που είχε την τελευταία επαφή με τη μπάλα πριν περάσει τη γραμμή. 

Τέλος πρώτου ημιχρόνου, ο ΟΦΗ είναι μπροστά στο σκορ με 0-1, χάρη στο γκολ που πέτυχε με μεγάλη… δόση τύχης. Οι Κρητικοί είχαν κάποια καλά διαστήματα στο παιχνίδι τους, όμως γενικά τους έλειψε η διάρκεια σε ένα σταθερά καλό ρυθμό. Η ομάδα του Σίμου είχε πρόβλημα στη δημιουργία στο πρώτο 45λεπτο, καθώς δεν μπόρεσε να "βγάλει" φάσεις στην αντίπαλη περιοχή. Δεν απείλησαν ιδιαίτερα και οι γηπεδούχοι, με εξαίρεση κάποιες στιγμές από ατομικά λάθη στην άμυνα των Κρητικών. 

46' Ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο. Αλλαγή για τη Λαμία, ο Χατζηστραβός στη θέση του Καραμάνου. 

50' Λάθος από τον Σωτηρίου, που πήγε να αποφύγει την πίεση του Ρόμανιτς στη μικρή περιοχή, όμως έχασε τη μπάλα και ο Χατζηστραβός δεν μπόρεσε να επωφεληθεί λόγω του κακού κοντρόλ. 

53' Πρώτη κίτρινη κάρτα στον αγώνα, θα τη δει ο Σκόνδρας για αντικανονικό μαρκάρισμα. 

55' Ευκαιρία για τη Λαμία. Γύρισμα του Ρόμανιτς από αριστερά, ο Βιγιάλμπα στη μικρή περιοχή θα πλασάρει άουτ. 

60' Τρεις αλλαγές για τον ΟΦΗ. Διαμαντής, Σακόρ και Στάικος εκτός, στον αγώνα θα περάσουν οι Μεγιάδο, Σαρδινέρο και Σολίς. 

63' Αλλαγή και για τη Λαμία, ο Μπιανκόνι στη θέση του Βιγιάλμπα. 

66' Νέα κίνηση από τον Γιώργο Πετράκη, ο Προβυδάκης στη θέση του Σκόνδρα. 

71' Κίτρινη κάρτα για τον Χουάν Νέιρα. 

72' ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΦΗ 0-2: Γρήγορη ανάπτυξη για τον ΟΦΗ, ο Κοροβέσης θα κάνει τη σέντρα από αριστερά και ο Σαρδινέρο με άψογη κεφαλιά σημειώνει το 0-2. 

76' Η Λαμία "κλείνει" τις αλλαγές της με δύο κινήσεις. Ο Γκούγκα στη θέση του Νιάσε και ο Κωστίκα αντί του Βασιλόγιαννη. 

77' Αλλαγή και για τον ΟΦΗ. Ο Γρίβας στη θέση του Γκαργκαλατζίδη. 

80' Εκτέλεση φάουλ του Ρόμανιτς, κεφαλιά του Αντέτζο από τη μικρή περιοχή, όμως η μπάλα φεύγει πολύ ψηλά πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. 

85' Κίτρινη κάρτα στον Μπεχαράνο. 

88' Ευκαιρία για την Λαμία, με τον Μπιανκόνι να σουτάρει άουτ από διαγώνια θέση εντός περιοχής. 

97' Σουτ του Ναμπί έξω από την περιοχή, η μπάλα θα περάσει άουτ. 

94' ΠΕΝΑΛΤΙ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ: Για το μαρκάρισμα του Σελίμοβιτς στον Ρόμανιτς, το οποίο ο Βρέσκας χρειάστηκε 5 λεπτά για να δει τη φάση στο VAR και να αποφανθεί. Ο αμυντικός του ΟΦΗ φαίνεται να βρίσκει πάντως πρώτα τη μπάλα.

95' ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ 1-2: Ο Ρόμανιτς στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-2. 

98' Αλλαγή για τον ΟΦΗ. Ο Βούρος στη θέση του Ναμπί. 

99' Κόρνερ του Χατζηστραβού, κεφαλιά του Κωστίκα στο πρώτο δοκάρι, η μπάλα πάνω από την εστία. 

101' Σουτ του Κωστίκα μέσα από την περιοχή, δε θα βρει στόχο. 

Τελευταίο σφύριγμα από τον Βρέσκα. Με πολύ αγωνία στο φινάλε, ο ΟΦΗ κρατάει το διπλό με 1-2. Πρώτη νίκη φέτος για την ομάδα του Ηρακλείου, που ταυτόχρονα "σπάει" ένα αρνητικό σερί 11 αγώνων χωρίς "τρίποντο".


Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ