Με υψηλές πληρότητες μεγάλα ξενοδοχεία της Αμμουδάρας

Petite Perle 300×250

Τυχεροί φαίνεται να στέκονται, μέσα στο γενικότερο κλίμα καταστροφής που έφερε ο κορωνοϊός, μεγάλοι ξενοδοχειακοί όμιλοι που δραστηριοποιούνται στην περιοχή του Μαλεβιζίου καθώς τα ξενοδοχεία τους φιλοξενούν κυρίως Γερμανούς και Γάλλους τουρίστες που μέχρι αυτή τη στιγμή δεν δέχονται απαγορεύσεις και ταξιδιωτικούς περιορισμούς από τις χώρες τους αναφορικά με την Κρήτη.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα τα ξενοδοχεία του Ομίλου Hines στο Δήμο Μαλεβιζίου, αλλά και γενικότερα στην Κρήτη, που εμφανίζουν κατά μέσο όρο πληρότητες της τάξης του 70%.

Ο Area Manager του Ομίλου Δασκαλαντωνάκη, που διαχειρίζεται τα ξενοδοχεία του Ομίλου Hines, Δημήτρης Αναστασιάδης ανέφερε στη Φωνή του Μαλεβιζίου πως πέρα από τις εθνικότητες που καταλήγουν τα ξενοδοχεία τους, σημαντικό ρόλο έχει παίξει, στις καλές πληρότητες που εμφανίζουν, και η μεγάλη προσήλωση στην τήρηση των προβλεπόμενων μέτρων προστασίας απέναντι στον COVID-19.

Βέβαια ο ίδιος δεν είναι αιθεροβάμων και γι αυτό σημειώνει πως η καλή εικόνα που υπάρχει τώρα μπορεί να αλλάξει από τη μια στιγμή στην άλλη, καθώς το πώς θα κινηθούν οι πολίτες κάθε χώρας τουριστικά εξαρτάται από τις κυβερνήσεις τους και το πώς αξιολογούν την κατάσταση σε κράτη –προορισμούς διακοπών.

Ο κ. Δημήτρης Αναστασιάδης

Ο κ. Αναστασιάδης εκτιμά πως η απόφαση της Βρετανίας να «κόψει» επί της ουσίας την Κρήτη από τη λίστα διακοπών των πολιτών της επιβάλλοντας τους καραντίνα κατά την επιστροφή, ήταν βιαστική και λανθασμένη δεδομένου ότι δεν δικαιολογείται από τον αριθμό των κρουσμάτων που επίσημα γίνονται γνωστά.

Η Κρήτη, εξηγεί, δεν είναι ένα μικρό νησάκι όπου τα λίγα κρούσματα έχουν μεγάλο αντίκτυπο και περιορίζουν τον κόσμο κι αυτό στην περίπτωση της Βρετανίας δεν λήφθηκε υπόψην.

Υπό τις παρούσες συνθήκες πάντως ο κ. Αναστασιάδης υπολογίζει πως το ξενοδοχείο Apollonia Beach Resort & Spa μπορεί να λειτουργήσει ως τα τέλη Οκτωβρίου με καλές πληρότητες ενώ λίγο πολύ προς τα τέλη του Οκτώβρη βλέπει  να «πηγαίνει» και το Santa Marina Resort.

Σε ότι αφορά τέλος την επόμενη χρονιά ο κ. Αναστασιάδης  θεωρεί πως προβλέψεις δεν μπορούν να γίνουν και όλα θα εξαρτηθούν από το πόσο γρήγορα θα κυκλοφορήσει το εμβόλιο για το νέο ιό. Μόνο με αυτό, μας λέει, θα πρυτανεύσει η ηρεμία και οι ψύχραιμες αποφάσεις που θα ανοίξουν ξανά την τουριστική αγορά χωρίς δισταγμούς και προαπαιτούμενα.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ