Πρόταση του Α. Μαρκογιαννάκη προς τον κ. Περιφερειάρχη για ενίσχυση επιχειρηματικότητας

Τελευταία Ενημέρωση:

Πρόταση του Α. Μαρκογιαννάκη προς τον κ. Περιφερειάρχη για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας:

Σε μια πολύ δύσκολη οικονομικά συγκυρία για την τοπική οικονομία, πρέπει σ’ αυτή τη μάχη ν’ αξιοποιήσουμε όλα μας τα όπλα. Τα έσοδα απ’ τη φετινή τουριστική σεζόν ήταν –όπως αναμενόταν– πολύ χαμηλά ακολουθώντας την τάση των γενικών δεικτών της οικονομίας. Με αυτό το δεδομένο, καταθέτουμε πρόταση προς τον κ. Περιφερειάρχη Κρήτης να αναλάβει πρωτοβουλία προκειμένου να ενισχύσει την επιχειρηματικότητα στο νησί, ακολουθώντας το παράδειγμα της περιφέρειας της Κεντρικής Μακεδονίας, η οποία εξασφάλισε 150 εκ. για να διοχετεύσει στην αγορά.

Οφείλουμε να στηρίξουμε τις μεσαίες και μικρές επιχειρήσεις της Κρήτης που έχουν πληγεί απ’ την πανδημία και τις συνέπειές της, διασφαλίζοντας ρευστότητα στην αγορά. Προτείνουμε λοιπόν μια ενίσχυση με τη μορφή μη επιστρεπτέας επιχορήγησης σε επιχειρήσεις που έχουν έδρα την περιφέρεια Κρήτης και απασχολούν έως 50 εργαζόμενους, ως κεφάλαιο κίνησης για την κάλυψη των εξόδων τους.

Με χρήματα που θα εξασφαλίσουμε αποκλειστικά από το ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Κρήτης, η υλοποίηση της πρότασης αυτής πρέπει να γίνει άμεσα και με απολύτως αντικειμενικά κριτήρια, ώστε να είναι ξεκάθαρο και να μην προκύψει οποιαδήποτε παρερμηνεία για το ποιες επιχειρήσεις δικαιούνται την εν λόγω επιχορήγηση. Προϋπόθεση θα μπορούσε, π.χ., να αποτελεί η μείωση του τζίρου απ’ τον Απρίλιο έως τον Αύγουστο 2020 σε σχέση με την ίδια περίοδο του 2019.

Προκειμένου η πρόταση αυτή να εγκριθεί και να υλοποιηθεί η Περιφέρεια Κρήτης πρέπει να αναλάβει άμεσα την πρωτοβουλία αποστολής της στις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Ανάπτυξης και τη Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Related Articles

Το fonimaleviziou.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει ότι θα έχετε την καλύτερη εμπειρία στην επίσκεψη σας. Διαβάστε εδώ περισσότερα για την Πολιτική Απορρήτου Προσωπικών Δεδομένων Αποδέχομαι Περισσότερα...