Τσίπρας: Ασπιρίνες οι ανακοινώσεις της κυβέρνησης για να αντιμετωπίσουν μια ολική καταστροφή

Petite Perle 300×250

«Η εικόνα που έχουμε από τις καταστροφές στην Καρδίτσα είναι εικόνα ολικής καταστροφής. Συνομίλησα με απελπισμένους ανθρώπους, επαγγελματίες, πολίτες που έχουν χάσει άλλοι την επιχείρησή τους, τα εμπορεύματά τους, άλλοι τις οικοσυσκευές τους. Πιστεύω ότι είναι μια εικόνα που αξίζει τον κόπο να τη δει κανείς γιατί δεν είναι εύκολο να την περιγράψει».

Αυτά τόνισε σήμερα το μεσημέρι από την Καρδίτσα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος πραγματοποίησε επίσκεψη στις πληγείσες περιοχές του νομού Καρδίτσας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε και ευθύνες λέγοντας: 

«Υπάρχουν πάρα πολύ μεγάλες ευθύνες. Αλλά νομίζω πως δεν είναι η ώρα να μιλήσουμε για αυτές. Μεγάλες ευθύνες που έχουν να κάνουν με τις υποδομές, τις αντιπλημμυρικές. Διαχρονικές ευθύνες, που όμως κάποιοι πρέπει να τις αναλάβουν και δεν αφορούν μόνο την κεντρική κυβέρνηση αλλά και την αυτοδιοίκηση» και προσέθεσε:

«Όμως επαναλαμβάνω, αυτή την ώρα το κρίσιμο είναι να μιλήσουμε για το πώς θα μπορέσουμε να απαλύνουμε τον πόνο αυτών των ανθρώπων. Κι αν εγώ σήμερα θέλω να επιρρίψω μία ευθύνη, βασική ευθύνη, δεν είναι για όσα δεν έγιναν ή δεν προβλέφθηκαν πριν από τον κατακλυσμό, αλλά για το τι έγινε μετά τον κατακλυσμό. Για το γεγονός ότι δεν υπήρξε ένας υπεύθυνος, δήμαρχος, περιφερειάρχης, αντιπεριφερειάρχης, να έρθει να μιλήσει με αυτούς τους ανθρώπους. Να δει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν».

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ