Άρχισαν οι εγγραφές στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση

by litsa TSANTIRAKI

Τελευταία Ενημέρωση:

Άρχισαν από σήμερα 22 Σεπτεμβρίου οι εγγραφές των πρωτοετών φοιτητών στην σχολή της επιτυχίας τους.

Οι εγγραφές θα διαρκέσουν μέχρι και την Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου και θα γίνουν μόνο με ηλεκτρονικές διαδικασίες!

Είναι η πρώτη φορά φέτος, που το Υπουργείο προσφέρει τη δυνατότητα η εγγραφή των επιτυχόντων να γίνει συνολικά με ηλεκτρονικά μέσα, μέσω πιστοποίησης του αριθμού κινητού τηλεφώνου τους που πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Πληροφοριακού Συστήματος των Ηλεκτρονικών Εγγραφών. Η εγγραφή των επιτυχόντων πραγματοποιείται μέσω του συστήματος της υποχρεωτικής ηλεκτρονικής εγγραφής χωρίς να απαιτείται η μετάβαση των επιτυχόντων στις Γραμματείες των Σχολών και των Τμημάτων επιτυχίας τους.

Με τον τρόπο αυτό οι επιτυχόντες δεν επιβαρύνονται με το πρόσθετο κόστος της μετακίνησης για την εγγραφή τους και δεν θέτουν σε κίνδυνο τους εαυτούς τους και του οικείους  τους στον κωρονοιό.

Η διαδικασία εγγραφής θα πραγματοποιείται μέσω της ηλεκτρονικής εφαρμογής του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://eregister.it.minedu.gov.gr, εισάγοντας τον 8ψηψιο κωδικό εξετάσεων υποψηφίου που βρίσκεται στο ατομικό δελτίου υποψηφίου και τον ίδιο κωδικό πρόσβασης (password) που χρησιμοποίησαν οι μαθητές για να καταθέσουν το μηχανογραφικό τους τον προηγούμενο Ιούλιο.

Μετζάκης Μανώλης, Διευθυντής Φροντιστηρίου ΚΥΚΛΟΣ στο Γάζι

Related Articles

Το fonimaleviziou.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει ότι θα έχετε την καλύτερη εμπειρία στην επίσκεψη σας. Διαβάστε εδώ περισσότερα για την Πολιτική Απορρήτου Προσωπικών Δεδομένων Αποδέχομαι Περισσότερα...