Χαρδαλιάς: «Είμαστε ακόμη αρκετά μακριά από ένα νέο lockdown»

Petite Perle 300×250

Ο Νίκος Χαρδαλιάς στην σημερινή ενημέρωση για τον κορωνοϊό ξεκαθάρισε ότι η Ελλάδα βρίσκεται αρκετά μακριά από το αυστηρό μέτρο ενός νέου lockdown.

Ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς ανέφερε μάλιστα ότι προτεραιότητα αυτή την στιγμή είναι να τηρηθούν τα μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση για τον περιορισμό της έξαρσης του κορωνοϊού.

Ο Γκίκας Μαγιορκίνης από πλευράς του τόνισε ότι το νέο lockdown είναι το τελευταίο μέτρο που θα πρέπει να πάρει η κυβέρνηση, καθώς αποδείχθηκε ότι ήταν αποτελεσματικό. Και ανέφερε ότι αυτή την στιγμή δεν έχει συζητηθεί στην επιτροπή το lockdown.

Ο υφυπουργός Πολιτικής προστασίας αναφέρθηκε και στα στατιστικά στοιχεία από τους ελέγχους για την τήρηση των περιοριστικών μέτρων. Είπε ότι μέχρι τις 20 Σεπτεμβρίου έχουν γίνει πάνω από 300.000 έλεγχοι. Έχουν διαπιστωθεί πάνω από 12.0001 παραβάσεις και επιβλήθηκαν 13.079 πρόστιμα. 

Επίσης, έγιναν 80 έλεγχοι σε μονάδες φροντίδας υγείας ηλικιωμένων και επιβλήθηκαν 14 πρόστιμα.

Για τα σχολεία είπε ότι σε σύνολο 14060 μονάδων σε 58 έχει υπάρξει κρούσμα με αποτέλεσμα να κλείσει τμήμα ή ολόκληρο το σχολείο.


Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ