Καθαρίζουν τον Γαζανό ποταμό

Petite Perle 300×250

Σε καθαρισμό της κοίτης του Γαζανού ποταμού προχώρησε από χθες το πρωί εργολάβος με τη χρηματοδότηση της Περιφέρειας Κρήτης.

Πρόκειται για ένα έργο βαρύνουσας σημασίας, καθώς κάθε χρόνο, ειδικά μετά από μία δυνατή νεροποντή, γινόμαστε μάρτυρες των τόνων καλαμιών και φερτών υλικών που εκβάλλουν στην παραλία της Αμμουδάρας.

Φέτος, η λήψη της απόφασης για τον καθαρισμό του Γαζανού ποταμού ήρθε νωρίτερα και πριν τα πρωτοβρόχια, σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές.

Σε αυτό συνέβαλε η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Μαλεβιζίου και του αρμόδιου αντιδημάρχου Γιώργου Πετούση, ο οποίος δηλώνει στη Φωνή του Μαλεβιζίου ότι "προσπαθούμε για το καλύτερο σε όλο το Μαλεβίζι", ενώ ευχαριστεί την Περιφέρεια Κρήτης για την άμεση ανταπόκριση.

Κάθε χρόνο τόνοι καλαμιών ρύπαιναν την παραλία της Αμμουδάρας, με το έργο της αποκομιδής να είναι εξαιρετικά δύσκολο, ενώ το 2018 οι εικόνες των συσσωρευμένων καλαμιών "ταξίδεψαν" στο εξωτερικό από τους πρώτους τουρίστες που επισκέφτηκαν την περιοχή.

Εκτός της ρύπανσης, υπήρξαν φόβοι από ιδιοκτήτες κατοικιών γύρω από τον ποταμό για πλημμυρικά φαινόμενα.

Το αντικείμενο της βασικής εργασίας στον Γαζανό ποταμό είναι ο καθαρισμός των καλαμιών από το ύψος του ξενοδοχείου "Αρχοντικό" μέχρι και τις εκβολές του ποταμού στη θάλασσσα.

Επίσης, θα απομακρυνθούν φερτά υλικά και απορρίμματα με τη χρήση χωματουργικών μηχανημάτων και στη συνέχεια θα μεταφερθούν μέσω φορτηγών σε ειδικό χώρο εναπόθεσης.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ