Προσοχή στα ηλεκτρικά πατίνια στους δρόμους του Γαζίου

by litsa TSANTIRAKI

Τελευταία Ενημέρωση:

Σοβαρά προβλήματα ασφάλειας εγείρονται γύρω από τη χρήση ηλεκτρικών πατινιών στους δρόμους του Γαζίου.

Ανεβαίνοντας την οδό Καμαριώτη μια παρέα τριών παιδιών με ηλεκτρικά πατίνια βγήκε από αριστερά. Ευτυχώς, λόγω των μαθητών του Γυμνασίου Γαζίου η ταχύτητα των οδηγών πρέπει ούτως ή άλλως να είναι χαμηλές.

Σε ερώτησή μας στην παρέα των 16χρονων μαθητών Λυκείου μας είπαν ότι αγόρασαν τα πατίνια διαδικτυακά, ενώ δεν χρειάζονται άδεια ή δίπλωμα οδήγησης. Ωστόσο, δεν υπάρχει νομικό πλαίσιο που να υποχρεώνει τους κατόχους ηλεκτρικών πατινιών στη χρήση κράνους ή να κυκλοφορούν σε συγκεκριμένους χώρους.

Όσον αφορά το Γάζι, οι νεαροί μας είπαν ότι εννοείται ότι χρησιμοποιούν τα πατίνια για να μετακινούνται μέσα στην πόλη, ειδικά τις απογευματινές ώρες που έχουν τις εξωσχολικές τους δραστηριότητες, αλλά με αυτά επισκέπτονται πολύ συχνά και την πόλη του Ηρακλείου.

Προσοχή λοιπόν από όλους τους οδηγούς γιατί με το άνοιγμα των σχολείων κυκλοφορούν αρκετά παιδιά στους δρόμους, είτε πεζά, είτε με πατίνια!

Related Articles

Το fonimaleviziou.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει ότι θα έχετε την καλύτερη εμπειρία στην επίσκεψη σας. Διαβάστε εδώ περισσότερα για την Πολιτική Απορρήτου Προσωπικών Δεδομένων Αποδέχομαι Περισσότερα...