Θ. Κύρκος: "Να μεταδίδονται ζωντανά οι συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου"

Petite Perle 300×250

Επιστολή στον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Μαλεβιζίου

Με επιστολή του προς τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Μαλεβιζίου κ. Σπ. Καλλέργη, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Μαλεβιζίου Θανάσης Κύρκος, ζητά τη ζωντανή αναμετάδοση των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου.

Στην επιστολή του ο κ. Κύρκος αναφέρει: 

"Κύριε Πρόεδρε,                 

Το τελευταίο εξάμηνο ολόκληρη η ανθρωπότητα βιώνει τις συνέπειες και τις επιπτώσεις που έχουν επέλθει λόγω της υγειονομικής κρίσης του νέου κορονοϊού αλλά και των περιοριστικών μέτρων που λαμβάνονται για τον περιορισμό μετάδοσης του.

Αναμφίβολα έχει επηρεαστεί η κοινωνική, οικονομική και πολιτική ζωή του τόπου μας και οι θεσμοί δοκιμάζονται όσο ποτέ άλλοτε.

Η στάθμιση των συνταγματικά κατοχυρωμένων δικαιωμάτων μας, απασχολεί πολίτες, ακαδημαϊκούς, κυβερνήσεις και δημοκρατικά εκλεγμένα όργανα.

Από τις βασικές αρχές της τοπικής μας δημοκρατίας αποτελεί η δημοσιότητα των συνεδριάσεων των Δημοτικών Συμβουλίων προκειμένου οι δημότες να έχουν ελεύθερη πρόσβαση και να παρακολουθούν εκ του σύνεγγυς τις αποφάσεις που τους αφορούν σε τοπικό επίπεδο.

Το δικαίωμα αυτό λόγω των περιοριστικών μέτρων που λαμβάνονται περιορίζεται και διακυβεύεται σε μεγάλο βαθμό. 

Για το λόγο αυτό καλώ τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Μαλεβιζίου να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου οι δημότες του Μαλεβιζίου να παρακολουθούν ζωντανά και να λαμβάνουν γνώση των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Μαλεβιζίου εκπληρώνοντας τη βασική αρχή της τοπικής μας δημοκρατίας.

Προτείνω να γίνουν άμεσα οι απαιτούμενες διαδικασίες για την «ζωντανή αναμετάδοση» των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου μέσω της τεχνολογικής δυνατότητας του Live Streaming.

Στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε συνεργασία.

Σας Ευχαριστώ."

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ