Θετικό κρούσμα κορωνοϊού σε δάσκαλο του Δημοτικού Σχολείου Τυλίσου

by litsa TSANTIRAKI

Τελευταία Ενημέρωση:

Θετικός στον κορωνοϊό διαγνώστηκε δάσκαλος στο Δημοτικό Σχολείο Τυλίσου.

Πρόκειται για αναπληρωτή εκπαιδευτικό, ο οποίος κλήθηκε να αναλάβει υπηρεσία και παρέμεινε στο γραφείο του συλλόγου διδασκόντων μιάμιση ώρα, τηρώντας τα μέτρα ασφαλείας, και χωρίς να έρθει σε καμιά επαφή με παιδιά.

Ωστόσο, το Δημοτικό Σχολείο Τυλίσου κατόπιν σχετικής απόφασης του Δήμου Μαλεβιζίου θα παραμείνει κλειστό σήμερα Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου για απολύμανση του χώρου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Διευθυντή του σχολείου:

“Σας ενημερώνουμε ότι αύριο Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου το σχολείο θα παραμείνει κλειστό, κατόπιν σχετικής απόφασης του Δήμου Μαλεβιζίου.

Η απόφαση αυτή πάρθηκε για να γίνει απολύμανση του σχολείου για προληπτικούς λόγους, καθώς σήμερα είχαμε θετικό κρούσμα covid-19 σε εκπαιδευτικό.

Ο συγκεκριμένος εκπαιδευτικός ήρθε να αναλάβει υπηρεσία και παρέμεινε στο γραφείο του συλλόγου διδασκόντων μιάμιση ώρα, τηρώντας τα μέτρα ασφαλείας, και χωρίς να έρθει σε καμιά επαφή με παιδιά.

Παρόλο που δεν έχει καθόλου συμπτώματα, επειδή κατοικεί σε τουριστική περιοχή, έκανε προληπτικά τεστ το αποτέλεσμα του οποίου του το γνωστοποίησαν μετά την αποχώρησή του από το σχολείο και ήταν θετικό. Το σχολείο ακολούθησε το πρωτόκολλο, ενημερώθηκαν οι αρμόδιοι και έγινε ιχνηλάτηση.

Με έγγραφό του ο δ/ντής δημόσιας υγείας μας ενημέρωσε ότι το κρούσμα χαρακτηρίζεται χαμηλής νοσηρότητας και πολύ χαμηλής μεταδοτικότητας και συστήνει την κανονική λειτουργία του σχολείου μετά από ενδελεχή καθαρισμό και απολύμανση.

Το σχολείο θα λειτουργήσει κανονικά από την Παρασκευή. Για οτιδήποτε νεότερο θα ενημερωθείτε. Καλή δύναμη και υγεία σε όλους και όλες! ”

Related Articles

Το fonimaleviziou.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει ότι θα έχετε την καλύτερη εμπειρία στην επίσκεψη σας. Διαβάστε εδώ περισσότερα για την Πολιτική Απορρήτου Προσωπικών Δεδομένων Αποδέχομαι Περισσότερα...