Αυγενάκης : « Οι παρεμβάσεις μας στις αθλητικές υποδομές του Ηρακλείου είναι ήδη ορατές»

by litsa TSANTIRAKI

Τελευταία Ενημέρωση:

Αυγενάκης στο ρ/σ Politica: «Τα αποτελέσματα των παρεμβάσεών μας στις αθλητικές υποδομές του Ηρακλείου είναι ήδη ορατά» «Προχωράμε στο σχέδιό μας ώστε να προσφέρουμε ένα σύμπλεγμα σύγχρονων και ασφαλών αθλητικών εγκαταστάσεων στο νομό».

Την ικανοποίηση του για την ψήφιση του αθλητικού νόμου εξέφρασε ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, στο ρ/σ Politica 89.8 και τον δημοσιογράφο Νίκο Παπαδάκη, υποστηρίζοντας πως η Κυβέρνηση έρχεται να κάνει πράξη αυτό που περίμεναν χρόνια οι αθλητές και οι άνθρωποι της αθλητικής κοινότητας.

Ο κ. Αυγενάκης τόνισε ότι «φέρνουμε οξυγόνο στην αθλητική οικογένεια, δίνουμε ρόλο στα ερασιτεχνικά αθλητικά σωματεία και ρόλο και λόγο στους πρωταγωνιστές του αθλητισμού, τους ίδιους τους αθλητές» και αναφέρθηκε στις αλλαγές που περιλαμβάνει το αθλητικό νομοσχέδιο, χαρακτηρίζοντας το ως «η επανάσταση του αυτονόητου, ακριβώς λόγω των σημαντικών τομών του, όπως το “Μητρώο αθλητικών σωματείων” αλλά και oι αλλαγές στη διαδικασία εκλογών προέδρων στις αθλητικές ομοσπονδίες».

Μεταξύ άλλων μάλιστα, όπως ανέφερε, προχωρά το Μητρώο προπονητών αλλά και το Μητρώο αθλητών. «Δημιουργήσαμε το “Μητρώο Αθλητικών Σωματείων” και έτσι διασφαλίζουμε ότι η διάθεση δημοσίων πόρων για την αντιμετώπιση των συνεπειών του κορωνοΐου, θα πραγματοποιηθεί με διαφάνεια και αντικειμενικά κριτήρια. Την επιχορήγηση θα λάβουν όσα ερασιτεχνικά σωματεία έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία προεγγραφής τους στο Μητρώο Αθλητικών Σωματείων και διαθέτουν την ειδική αθλητική αναγνώριση από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού. Δε θα μας εμποδίσει κανείς, να βάλουμε τάξη!» επισήμανε χαρακτηριστικά ο Υφυπουργός Αθλητισμού.

Ο κ. Αυγενάκης, τόνισε επίσης ότι στο Στάδιο Ελευθερίας προχωρά η τοποθέτηση και των τελευταίων κομματιών του νέου ταρτάν στον αγωνιστικό χώρο, κόστους 500.000 ευρώ και πως στο τέλος Οκτωβρίου, θα πραγματοποιηθεί η ολική αντικατάσταση του ταλαιπωρημένου χλοοτάπητα που βρίσκεται εντός του αγωνιστικού χώρου και χρησιμοποιείται για τις προπονήσεις των αθλημάτων ρίψεων. «Με την έμπρακτη υποστήριξη του Υφυπουργείου Αθλητισμού και τη συνεργασία της διοίκησης του ΕΑΚΗ που εργάζεται ακατάπαυστα –και τους ευχαριστώ θερμά- επιτυγχάνουμε το βέλτιστο αποτέλεσμα για το Στάδιο Ελευθερίας.

Ένα Στάδιο ιστορικό, ένα Στάδιο κόσμημα, αντάξιο και όπως αξίζει στην πόλη, στην αθλητική οικογένεια και στην τοπική κοινωνία του Ηρακλείου», πρόσθεσε ο Υφυπουργός Αθλητισμού. Όπως εξήγησε ο κ. Αυγενάκης, στο Στάδιο Ελευθερίας, αυτή τη στιγμή, συνεχίζονται και βαίνουν προς ολοκλήρωση οι κατασκευές τριών νέων Ολυμπιακών διαστάσεων γηπέδων τένις, καθώς επίσης και η κατασκευή δύο νέων εξωτερικών γηπέδων προπονήσεων, για μπάσκετ και βόλεϊ, ενώ όπως διευκρίνισε ότι «είμαι αντίθετος στη διασπορά αθλητικών εγκαταστάσεων σε όλο το νομό, όπως γινόταν τα προηγούμενα χρόνια, με αποτέλεσμα να υπάρχουν πολλές εγκαταστάσεις που έχουν εγκαταλειφθεί. Πρέπει ο σχεδιασμός μας να υπηρετεί την βιωσιμότητα, την λειτουργικότητα και την μείωση των δαπανών».

Σε ότι αφορά τις κολυμβητικές δεξαμενές, ο κ. Αυγενάκηςείπε: «Στο υφιστάμενο κολυμβητήριο προβλέπεται η κατασκευή ενός στεγάστρου, η επιφάνεια του οποίου θα αξιοποιηθεί για την τοποθέτηση φωτοβολταϊκών πάνελ προκειμένου να εξοικονομήσει χρήματα και ενέργεια. Σε ότι αφορά την κατασκευή ενός νέου κλειστού κολυμβητηρίου, έχουμε κάνει συζητήσεις με τον Δήμο Ηρακλείου για την εξεύρεση του κατάλληλου χώρου. Πρόκειται για μια εγκατάσταση που είναι εξαιρετικά δαπανηρή και στην κατασκευή και στη συντήρηση γι’ αυτό και πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί. Οι συζητήσεις μας είναι σε εξέλιξη.

Την ίδια ώρα το ΕΑΚΗ αναβαθμίζεται συνολικά,στο Στάδιο στη Χανιόπορτα είναι πλέον ορατά τα αποτελέσματα των παρεμβάσεων και των πρωτοβουλιών. Πολύ σύντομα θα έχουμε πλήρως αναβαθμισμένες αθλητικές εγκαταστάσεις στο Ηράκλειο». Όσο για την απόφαση της ΕΠΟ για απόσυρση του φακέλου υποψηφιότητας του Παγκρητίου Σταδίου ο Υφυπουργός Αθλητισμού επανέλαβε ότι «είναι εντελώς αδιανόητη και επικίνδυνη η απόφαση της ΕΠΟ, να αποσύρει την ελληνική υποψηφιότητα του Παγκρητίου Σταδίου για να φιλοξενήσει τον τελικό της νεοσύστατης ευρωπαϊκής διοργάνωσης Europa ConferenceLeague, η οποία ήταν και φαβορί για το χρίσμα από την UEFA.

Παρόλα αυτά, είναι ανυποχώρητη δέσμευσή μας να αναβαθμίσουμε το Παγκρήτιο Στάδιο και να προχωρήσουμε σε συνεργασία με τον Δήμο Ηρακλείου, την Περιφέρεια Κρήτης καθώς και τους αθλητικούς και παραγωγικούς φορείς του νησιού, σε όλες τις αναγκαίες εργασίες, ώστε πολύ σύντομα να διαθέτει τα διεθνή στάνταρ και να μπορεί να διεκδικήσει σπουδαίες διοργανώσεις».

Related Articles

Το fonimaleviziou.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει ότι θα έχετε την καλύτερη εμπειρία στην επίσκεψη σας. Διαβάστε εδώ περισσότερα για την Πολιτική Απορρήτου Προσωπικών Δεδομένων Αποδέχομαι Περισσότερα...