Με το βλέμμα στους ακρίτες

Petite Perle 300×250

Τη σύσταση διακομματικής επιτροπής για την στήριξη των νησιών προτείνει ο βουλευτής του ΜέΡΑ25 Γιώργος Λογιάδης.

Επίσημη πρόταση για τη σύσταση διακομματικής επιτροπής που θα έχει ως σκοπό τις τακτικές επισκέψεις των βουλευτών στα ακριτικά νησιά κατέθεσε προς τον Πρόεδρο της Βουλής, Κωνσταντίνο Τασούλα, ο βουλευτής Ηρακλείου του ΜέΡΑ25, Γιώργος Λογιάδης.

Ο κ. Λογιάδης ως μέλος της Επιτροπής Περιφερειών και της Υποεπιτροπής

Νησιωτικών & Ορεινών Περιοχών της Βουλής, μεταξύ άλλων αναφέρει στην επιστολή του ότι η πρόταση αυτή, πέραν της μείζονος συμβολικής σημασίας, θα έχει και ουσιαστική αξία, καθώς η Εθνική αντιπροσωπεία θα βλέπει, θα ακούει και θα καταγράφει τα προβλήματα των κατοίκων των χειμαζόμενων ακριτικών νησιωτικών περιοχών της Ελλάδας.

Την πρότασή του γνωστοποίησε και στα μέλη της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Περιφερειών, που συνεδρίασαν πριν λίγες ημέρες υπό την προεδρία της κυρίας  Ζέτας Μακρή.

Η κυρία Μακρή επικρότησε την πρόταση και δήλωσε ότι θα την υποστηρίξει.

Αναλυτικά η πρόταση που κατατέθηκε προς τον Πρόεδρο της Βουλής αναφέρει:

«Ως Βουλευτής των Ελλήνων και Μέλος της Επιτροπής Περιφερειών και της Υποεπιτροπής Νησιωτικών & Ορεινών Περιοχών της Βουλής, θα ήθελα να σας καταθέσω την πρότασή μου, όπως ανά τακτά χρονικά διαστήματα, τα οποία θα καθορίσετε εσείς εφόσον συμφωνείτε, να επισκέπτονται Μέλη της Υποεπιτροπής Νησιωτικών & Ορεινών Περιοχών από κάθε πολιτική παράταξη, τις χειμαζόμενες ακριτικές Νησιωτικές περιοχές της Ελλάδας, λόγω και των πολλών δοκιμασιών των κατοίκων των περιοχών αυτών, από τα οικονομικά, κοινωνικά και πολιτικά προβλήματα (ενδεικτικά : Προσφυγικό, συνεχιζόμενες απειλές της Τουρκίας, κ.α.).

Μια τέτοια Απόφαση, πέραν της μείζονος συμβολικής της σημασίας, θα έχει και ουσιαστική αξία, διότι η ίδια Εθνική αντιπροσωπία θα ακούει, θα συζητά και θα μεταφέρει τα προβλήματα των κατοίκων αυτών στο κέντρο λήψης των αποφάσεων, αναζητώντας πρακτικές λύσεις άμβλυνσης αυτών.

Ταυτόχρονα, θα δοθεί ένα ισχυρό μήνυμα σε όλη την επικράτεια ότι η Βουλή όλων των Ελλήνων είναι δίπλα και στους Νησιώτες, ενισχύει και σφυρηλατεί το ηθικό τους, προωθεί την ομοψυχία και αδελφοσύνη του Έθνους για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της χώρας στις παρούσες κρίσιμες εθνικές περιστάσεις».

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ