Προτάσεις ενίσχυσης του ρόλου των Ενεργειακών Κοινοτήτων από τους βουλευτές Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ

Petite Perle 300×250

Στη Βουλή κατέθεσαν οι 3 βουλευτές Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Νίκος Ηγουμενίδης, Σωκράτης Βαρδάκης και Χάρης Μαμουλάκης την επιστολή της «Μινώα Ενεργειακής Κοινότητας» με τίτλο «Προτάσεις ενίσχυσης του ρόλου των Ενεργειακών Κοινοτήτων». Στην επιστολή, η οποία απευθύνεται προς τους Υπουργούς, ευρωβουλευτές και βουλευτές της Κρήτης, επισημαίνονται μια σειρά από προτάσεις ενίσχυσης των ενεργειακών κοινοτήτων με στόχο την επίτευξη ομαλής και αποδοτικής ενεργειακής μετάβασης στην Κρήτη, με μεγιστοποίηση των οφελών για την τοπική κοινωνία.

Μεταξύ άλλων, προτείνεται «οι ενεργειακές κοινότητες ευρείας βάσης να τύχουν ισχυρών οικονομικών ενισχύσεων, όπως, για παράδειγμα, επιδότησης για την κατασκευή των έργων συμψηφισμού από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ) με ποσοστά έως 60% του κόστους κατασκευής και ακόμη περισσότερο,  (80%), για τις περιπτώσεις εκείνες που η πλειοψηφία του κεφαλαίου τους  ανήκει σε ΝΠΔΔ και ΟΤΑ,  με δεδομένο ότι τα έργα αυτά δεν παράγουν άμεσο οικονομικό όφελος».

Οι 3 βουλευτές κατέθεσαν την επιστολή στη Βουλή και την απευθύνουν προς τους Υπουργούς Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Εσωτερικών, καθώς και Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ