Κάηκε ολοσχερώς το εργοστάσιο "Πίτες Μακατουνάκης" – Πως ξεκίνησε η φωτιά (video – φωτογραφίες)

Petite Perle 300×250

Ρεπορτάζ: Λίτσα Τσαντηράκη

Υπό μερικό έλεγχο έχει τεθεί η φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι στο δρόμο προς Κρουσώνα, η οποία έκαψε ολοσχερώς το εργοστάσιο «Πίτες Μακατουνάκης».

Φόβοι ωστόσο υπήρξαν για επέκταση σε όλη την περιοχή λόγω των ισχυρών νότιων ανέμων, αλλά και της δεξαμενής υγραερίου 1 τόνου που διέθετε το εργοστάσιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες η φωτιά ξεκίνησε σε χωράφι δίπλα από το εργοστάσιο και πάνω στο οδικό δίκτυο προς Κρουσώνα πιθανότατα από ρίψη τσιγάρου!

Αφού έκαψε το λιόφυτο επεκτάθηκε από την άλλη πλευρά του εργοστασίου. Εκείνη τη στιγμή η φωτιά είχε τεθεί υπό μερικό έλεγχο από τους άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και το προσωπικό του εργοστασίου που έδωσαν μάχη με τις φλόγες για τον περιορισμό της.

Όμως, ενώ όλες οι δυνάμεις βρίσκονταν δεξιά και αριστερά του εργοστασίου, φωτιά άρπαξε ένας κάδος απορριμμάτων που βρισκόταν ανάμεσα στα δύο κτίρια του εργοστασίου με αποτέλεσμα μέσα σε 1 λεπτό να επεκταθεί εντός του κτιρίου μέχρι την ολοκληρωτική καταστροφή του.

Την προσπάθεια της κατάσβεσης Υπηρεσίας σύνδραμε από αέρος ελικόπτερο Πυροσβεστικής με συνεχείς ρίψεις νερού.

Η αναστάτωση που επικράτησε στην περιοχή ήταν μεγάλη με τους οδηγούς να απομακρύνουν ταχύτατα τα αυτοκίνητά τους, ενώ με εντολή του Α.Τ. Μαλεβιζίου έχει διακοπεί η είσοδος από και προς Κρουσώνα.  

Άμεση ήταν η κινητοποίηση όλου του μηχανισμού του Δήμου Μαλεβιζίου προκειμένου να τεθεί υπό έλεγχο η φωτιά.

Στο σημείο βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας, ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Γιώργος Πετούσης, οι Αντιδήμαρχοι Μιχάλης Αλμπαντάκης και Γρηγόρης Φασουλάκης, ο Δημοτικός Σύμβουλος Γρηγόρης Περυσινάκης, ο αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΜ Γιάννης Βάμβουκας, ο πρόεδρος της Κοινότητας Γαζίου Βαγγέλης Παρασύρης και ο αντιπρόεδρος Γιάννης Άσπρης, ο Ειδικός Σύμβουλος Νίκος Πατραμάνης, καθώς και εθελοντές, συνδράμοντας στο έργο του Πυροσβεστικού Σώματος.

Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου, Μενέλαος Μποκέας ανέφερε:

Από το Δήμο Μαλεβιζίου έσπευσαν μηχανήματα και υδροφόρες που σύνδραμαν το έργο των πυροσβεστών, ενώ αξίζει να τονιστεί ότι εργοστάσια πλησίον του σημείου άνοιξαν τις πόρτες τους και παρείχαν νερό για τον ανεφοδιασμό των οχημάτων της Π.Υ.

Για τη μεγάλη καταστροφή που υπέστη το εργοστάσιο μιλάει στη Φωνή του Μαλεβιζίου ο αντισήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Γιώργος Πετούσης:

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ