Χανιά: Ο Μάικ Πομπέο στο σπίτι του πρωθυπουργού -[εικόνες & βίντεο]

Petite Perle 300×250

Τον υποδέχθηκαν Κυριάκος και Μαρέβα Μητσοτάκη

Τον Αμερικανό Υπουργό Εξωτερικών, Μάικ Πομπέο υποδέχτηκε στην κατοικία του στα Χανιά ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και η σύζυγός του Μαρέβα.

Συνοδευόμενος από την Μαρέβα Μητσοτάκη, το πρωθυπουργικό ζεύγος υποδέχτηκε τον Μάικ Πομπέο και τη σύζυγό του Σούζαν που έφθασαν αργά το απόγευμα στα Χανιά και στο πατρικό του Έλληνα πρωθυπουργού.

Βίντεο: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η ζεστή κρητική φιλοξενία
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε στις αναρτήσεις του στο instagram, πως η υποδοχή στον Αμερικανό υπουργό είναι δείγμα της θερμής κρητικής φιλοξενίας.

Κυριάκος Μητσοτάκης και Μάικ Πομπέο μετά των συζύγων τους και φορώντας μάσκες για τον κορωνοϊό, περπατούν στο πλακόστρωτο δρομάκι του κήπου, με τον πρωθυπουργό να ρωτά τους Αμερικανούς αν είναι η πρώτη τους φορά που επισκέπτονται την Κρήτη.

Ο Αμερικανός ΥΠΕΞ απαντά πως για εκείνον είναι σίγουρα η πρώτη φορά στο νησί. Λίγο αργότερα, από έναν υπαίθριο χώρο του σπιτιού, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δείχνει στον Μάικ Πομπέο τα Χανιά, ενώ του εξηγεί που βρίσκεται η Σούδα και η αμερικανική βάση.

Λίγο μετά τις 7 το απόγευμα, ο Μάικ Πομπέο ολοκλήρωσε την επίσκεψή του στη Θεσσαλονίκη και στη συνέχεια αναχώρησε για την Κρήτη. Τελευταίος σταθμός της επίσκεψής του στη Θεσσαλονίκη ήταν το Εβραϊκό Μουσείο, ενώ περίπου στις 20:00 έφτασε στην 115 Π.Μ. για την προγραμματισμένη και ιδιαίτερης σημασίας διήμερη παραμονή του, που περιλαμβάνει επίσκεψη στη ναυτική και αεροπορική βάση της Σούδας.

Λίγη ώρα μετά τις 20:30 μια πολύ μεγάλη πομπή παρέλαβε τον Αμερικανό Υπουργό Εξωτερικών και τους ακολουθούς του προκειμένου να μεταβούν στο σπίτι του Κυριάκου Μητσοτάκη όπου και θα φιλοξενηθεί.

Την Τρίτη το πρωί οι κ.κ. Μητσοτάκης και Πομπέο θα πραγματοποιήσουν επίσκεψη στις στρατιωτικές εγκαταστάσεις της Βάσης της Σούδας.

Στη συνέχεια, στις 11:20 το πρωί, θα πραγματοποιηθεί διευρυμένη συνάντηση αντιπροσωπειών, στην 115 Πτέρυγα Μάχης. Αμέσως μετά θα ακολουθήσουν δηλώσεις στα ΜΜΕ.

Πηγή: iefimerida.gr




Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ