«Έδεσε» το κρουαζιερόπλοιο με τα 12 κρούσματα-Αγωνία για τα σημερινά τεστ

Petite Perle 300×250

Στις 04:58 τα ξημερώματα της Τρίτης κατέπλευσε στο λιμάνι του Πειραιά το κρουαζιερόπλοιο «Mein Shiff 6» στο οποίο εντοπίστηκαν δώδεκα κρούσματα κορωνοϊού σε μέλη πληρώματος, μετά από δειγματοληπτικό έλεγχο.

Κανένας από τους επιβάτες και το πλήρωμα δεν θα αποβιβαστεί, ενώ στις 07:30 θα ανέβει στο πλοίο κλιμάκιο του ΕΟΔΥ μαζί με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά και τον καθηγητή λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής του υπουργείου Υγείας, Σωτήρη Τσιόδρα.

Το κρουαζιερόπλοιο μεταφέρει 922 επιβάτες και 666 μέλη πληρώματος και πραγματοποιούσε το δρομολόγιο Ηράκλειο-Πειραιάς-Κέρκυρα (το πλοίο ξεκίνησε στις 10 το βράδυ της Κυριακής από το Ηράκλειο για Κέρκυρα και Πειραιά). Στο πλαίσιο δειγματοληπτικών ελέγχων που διενεργούνται, ελήφθησαν 150 δείγματα στο πλήρωμα, με τα 12 να «βγαίνουν» θετικά στον κορωνοϊό.

Στο κρουαζιερόπλοιο υπάρχει ήδη σχέδιο αντιμετώπισης έκτακτης ανάγκης λόγω των 12 κρουσμάτων και υπάρχει στενή συνεργασία με τις εθνικές υγειονομικές αρχές. Οι νοσούντες έχουν τεθεί ήδη σε καραντίνα και πρόκειται να υποβληθούν και σε νέο τεστ, ενώ σε εξέλιξη είναι η ιχνηλάτηση επαφών. 

Υπενθυμίζεται ότι το Mein Shiff 6 ήταν το κρουαζιερόπλοιο με το οποίο η Ελλάδα, από την Κρήτη, «έκοψε την κορδέλα» της επανεκκίνησης της κρουαζιέρας.

Χθες επικράτησε μία σύγχυση όσον αφορά τα θετικά κρούσματα στο πλήρωμα. Οι πληροφορίες έλεγαν για 12 κρούσματα στο πλήρωμα, ωστόσο η TUI, στην οποία ανήκει το πλοίο, ανέφερε πως στα επαναληπτικά τεστ οι έξι υπάλληλοι βρέθηκαν αρνητικοί, ενώ περιμένουν σήμερα τα αποτελέσματα των επαναληπτικών τεστ για τους άλλους έξι. Τονίζεται πάντως πως και στις 12 περιπτώσεις, οι υπάλληλοι είναι καλά στην υγεία τους, καθώς είναι ασυμπτωματικοί.

ΠΗΓΗ ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ


Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ