Συνάντηση εργασίας της Περιφέρειας Κρήτης με το Δήμο Μαλεβιζίου για τον εθελοντισμό

Petite Perle 300×250

Σε κλίμα αλληλεγγύης πραγματοποιήθηκε η συνάντηση εργασίας με θέμα τον Εθελοντισμό και τη συνεργασία με τους φορείς και τις οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών στο Δήμο Μαλεβιζίου.

Η Εντεταλμένη σύμβουλος επί των θεμάτων Εθελοντισμού και διασύνδεσης της Περιφέρειας Κρήτης με φορείς και οργανώσεις,

Γωγώ Μηλάκη για την προώθηση του εθελοντισμού με την Αντιδήμαρχο Χρύσα Λυρώνη Παγκάλου που μεταξύ άλλων έχει την αρμοδιότητα για την κοινωνική πολιτική του Δήμου, την Απασχόληση και τον Εθελοντισμό.

Η συνάντηση έγινε στο πλαίσιο ανάπτυξης της συνεργασίας με τους Δήμους της Κρήτης για την προαγωγή του Εθελοντισμού που προωθεί εκ μέρους της Περιφέρειας η κα Μηλάκη σε μια νέα, δημιουργική και στέρεη βάση. Ανέλυσε δε την αναγκαιότητα έμπρακτης στήριξης των οργανώσεων και των φορέων που ατελώς, με ζήλο και γνώση συνεισφέρουν δυναμικά σε ένα κοινωνικό πλέγμα αλληλέγγυας δράσης με στόχο την κοινωνική προσφορά.

Η Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος τόνισε πως το αποτύπωμα των εθελοντών στην ανάπτυξη του τόπου και του κόσμου είναι πολύ σημαντικό, «οι εθελοντές είναι κινητήρια  δύναμη στην οποία η Περιφέρεια επενδύει, συστήνοντας μάλιστα το Κέντρο Εθελοντισμού και διασύνδεσης της Π.Κ. με φορείς και οργανώσεις. Την ίδια στιγμή, είναι δίπλα στους Δήμους για να υποστηρίξει την οργάνωση του τομέα του Εθελοντισμού σύμφωνα με τις ανάγκες και τις προτεραιότητες τους», όπως είπε. 

Η Αντιδήμαρχος Χρύσα Λυρώνη παρουσίασε τις πολύ σημαντικές πρωτοβουλίες του Δήμου στον τομέα του εθελοντισμού και εξήρε τη συνεργασία με τους συλλόγους και τις οργανώσεις ενώ την ίδια στιγμή έχει ξεκινήσει η διαδικασία εφαρμογής της Χάρτας Εθελοντισμού. 

Στο επίκεντρο των εργασιών της συνάντησης βρέθηκαν και τα πρακτικά ζητήματα που αφορούν τους οργανωτές του εθελοντισμού, τα κίνητρα και η εμψύχωση ειδικά των νέων να συμμετέχουν ως εθελοντές στις δημόσιες δράσεις και στο δημόσιο βίο γενικότερα. Έγινε μνεία στην εκπροσώπηση από νέους, του Δήμου Μαλεβιζίου και άλλων Δήμων στο διακρατικό σεμινάριο EUROPE GOES LOCAL από νέους, μετά από τον συντονισμό που έγινε από την Περιφέρεια Κρήτης ώστε περισσότεροι νέοι από το νησί (που μετέχουν στη διοίκηση των τοπικών υποθέσεων) να συμμετέχουν.

Τέλος, ενόψει του εορτασμού της Παγκόσμιας Εβδομάδας του ΟΗΕ  για τους 17 Στόχους Bιώσιμης Ανάπτυξης και της ειδικής στόχευσης στην αντιμετώπιση της πανδημίας, η αξία του εθελοντισμού και της αλληλεγγύης είναι στο επίκεντρο και οι δύο φορείς δεσμεύτηκαν στη συνέχεια της συνεργασίας για την προαγωγή αυτών των αξιών. 

Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης, η Μαρίνα Βογιατζή, Πρόεδρος του ΔΟΚΑΠΠΑΜ, η Πόπη Σμαραγδή Προϊσταμένη Τμήματος Ανάπτυξης, ο Γιώργος Τριανταφύλλου Γραφείο Τουρισμού, η Ειρήνη Κατσάφαρου Αυτοτελές Τμήμα Παιδείας και Κοινωνικής Μέριμνας, ο Μανόλης Δρακουλάκης Προϊστάμενος Τμ. Περιβάλλοντος, ο Νεκτ. Ματζουρανάκης από το Τμ. Περιβάλλοντος, η Χρυσούλα Κατσαλή Προϊσταμένη του Τμήματος ΚΑΠΗ και η Ελένη Μαραγκάκη Σύμβουλος του Περιφερειάρχη Κρήτης.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ