Δικάζεται στο Εφετείο η 27χρονη που σκότωσε το γείτονα της στο Ηράκλειο

Petite Perle 300×250

Στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Ηρακλείου σήμερα η δίκη, σε δεύτερο βαθμό, της 27χρονης τοξικομανούς που είχε σκοτώσει τον 35χρονο γείτονα της μετά από καυγά κι ενώ βρισκόταν υπό την επήρεια ουσιών. Πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη, χωρίς ελαφρυντικά και επιπλέον 4 χρόνια για οπλοφορία και οπλοχρησία.

Να θυμίσουμε πως όλα συνέβησαν το βράδυ της Παρασκευής της 11ης Νοεμβρίου 2017 οπότε η 27χρονη, υπό την επήρεια ουσιών, δημιούργησε επεισόδιο στη γειτονιά όπου διέμενε, στην περιοχή του Ξηροπόταμου. 

Ο 35χρονος,πατέρας δύο μικρών παιδιών, επιχείρησε να την ηρεμήσει, με τη γυναίκα να τραβάει μαχαίρι και να τον καρφώνει στο στήθος, με αποτέλεσμα ο άνδρας, αλβανικής καταγωγής, να πέσει νεκρός μπροστά στα μάτια της συζύγου του.

Το προηγούμενο βράδυ της δολοφονίας, η ίδια γυναίκα είχε συλληφθεί για ληστεία, καθώς με τον σύντροφό της είχαν ακινητοποιήσει άλλο άνδρα οδηγώντας τον στο ΑΤΜ για να βγάλει και να τους δώσει 500 ευρώ. Η 26χρονη πέρασε το βράδυ της Πέμπτης στο κρατητήριο και το πρωί της Παρασκευής οδηγήθηκε στον ανακριτή. 

Εισαγγελέας και Ανακρίτρια βλέποντας, τότε, τη βεβαρημένη κατάστασή της (αλλά και το ιστορικό της καθώς είναι τοξικοεξαρτημένη και είχε καταδικαστεί και στο παρελθόν για ληστεία), αποφάσισαν να της δώσουν μια τελευταία ευκαιρία, διατάσσοντας όμως την εισαγωγή της σε πρόγραμμα του ΚΕΘΕΑ, όρο που αν παραβίαζε θα κατέληγε στη φυλακή.

Έτσι η νεαρή αφέθηκε ελεύθερη, ωστόσο λόγω της βαριάς επήρειας στην οποία βρισκόταν αργότερα χρειάστηκε να μεταφερθεί και πάλι στο νοσοκομείο όπου της παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες. Φεύγοντας και από εκεί επέστρεψε στο σπίτι της, όπου το ίδιο βράδυ προέβη στην ανθρωποκτονία του γείτονά της. 

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ