Από τη Ροδιά στη Σητεία με Βορίδη-Πλακιωτάκη για τη βιωσιμότητα του κρητικού ελαιολάδου

by litsa TSANTIRAKI

Τελευταία Ενημέρωση:

Στην Σητεία έφτασαν λίγο μετά το μεσημέρι ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάκης Βορίδης, συνοδευόμενος από τον Υπουργό Ναυτιλίας Γιάννη Πλακιωτάκη. Τον υπουργό Μάκη Βορίδη υποδέχτηκε στο αεροδρόμιο Σητείας, ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Ροδιάς Γιάννης Στρατάκης μαζί με τον Ειδικό Σύμβουλο του υπουργού Ανδρέα Στρατάκη.

Οι δύο Υπουργοί συναντήθηκαν στο Δημαρχείο Σητείας με τον Δήμαρχο Γιώργο Ζερβάκη και συζήτησαν για αρκετή ώρα για τα προβλήματα της περιοχής, ενώ λίγο αργότερα οι κύριοι Βορίδης και Πλακιωτάκης παρευρέθησαν στο Πολύκεντρο της περιοχής στην ανακοίνωση της νέας εταιρείας σχήματος με την επωνυμία «ΕΛΑΙΑ ΣΗΤΕΙΑΣ – LA SITIA A.E.»

Οι εκπρόσωποι των, παρουσία του Σεβ. Μητροπολίτη Ιεραπύτνης και Σητείας κ.κ. Κυρίλλου, των Υπουργών Εμπορικής Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Πλακιωτάκη, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Βορίδη, του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Στρατάκου, του Περιφερειάρχη κ. Αρναουτάκη, του Δημάρχου Σητείας κ. Ζερβάκη, εκπροσώπων της Περιφέρειας, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, των Προέδρων των Συνεταιρισμών και άλλων φορέων δήλωσαν ότι με τη συνεργασία αυτή ανοίγεται μια νέα σελίδα για την βιωσιμότητα της Ένωσης Σητείας, για την προώθηση και διάθεση του ποιοτικού ελαιόλαδου της περιοχής, καθώς και για την υποστήριξη των παραγωγών σε όλη την καλλιεργητική και παραγωγική διαδικασία, με ότι αυτό συνεπάγεται για την βελτίωση του εισοδήματος τους».

Αύριο, ο υπουργός Μάκης Βορίδης θα έχει στις 10:00 συνάντηση με τον δήμαρχο Ιεράπετρας, Θεοδόση Καλατζάκη και στις 11:00 θα παραβρεθεί σε σύσκεψη με αγροτικούς φορείς της περιοχής στον Αγροτικό Συνεταιρισμό Ιεράπετρας «Ανατολή».

Related Articles

Το fonimaleviziou.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει ότι θα έχετε την καλύτερη εμπειρία στην επίσκεψη σας. Διαβάστε εδώ περισσότερα για την Πολιτική Απορρήτου Προσωπικών Δεδομένων Αποδέχομαι Περισσότερα...