Ζητούν εκ περιτροπής μαθήματα στο Λύκειο Γαζίου – Σε καθιστική διαμαρτυρία προχώρησαν μαθητές-εκπαιδευτικοί (video-φωτ.)

Petite Perle 300×250

Ρεπορτάζ: Λίτσα Τσαντηράκη

Καθιστική διαμαρτυρία πραγματοποίησαν οι μαθητές του Λυκείου Γαζίου μαζί με τον Σύλλογο Διδασκόντων για να  διαμαρτυρηθούν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Σύμφωνα με τον Λυκειάρχη κ. Γιάννη Κωστάκη το σχολείο έχει περίπου 500 μαθητές με 26-27 μαθητές σε κάθε τμήμα, με αποτέλεσμα να μη μπορούν να τηρηθούν οι αποστάσεις έτσι ώστε να διασφαλιστεί η υγεία μαθητών και εκπαιδευτικών.

Επίσης, ο Λυκειάρχης μίλησε για το πρόβλημα που έχει προκαλέσει το δίωρο μάθημα σε μαθητές και καθηγητές, ειδικά αυτή την περίοδο που οι θερμοκρασίες είναι υψηλές και δεν επιτρέπεται η χρήση ανεμιστήρα ή air condiotion.

«Αυτό που ζητάμε είναι η εκ περιτροπής διδασκαλία η οποία θα λύσει άμεσα το πρόβλημα και με αυτόν τον τρόπο θα διασφαλιστεί η ασφάλεια των παιδιών και η δική μας», τονίζει ο κ. Κωστάκης.

Επίσης, ο Λυκειάρχης αναφέρθηκε στον πολιτισμένο τρόπο που επέλεξαν οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί να διαμαρτυρηθούν, ενώ όσον αφορά στο Δήμο Μαλεβιζίου τόνισε ότι «έχουμε την αμέριστη συμπαράσταση. Προβλήματα που αφορούν καθαριότητα, υλικοτεχνική υποδομή και οτιδήποτε άλλο δεν υφίσταται, υπάρχουν όλα».

Όσον αφορά στην διδακτέα ύλη ο κ.Κωστάκης τονίζει ότι υπάρχουν τρόποι να καλυφθεί η ύλη, αναφέροντας ότι «δεν προέχει η ύλη από την υγεία των μαθητών, των γονέων και κηδεμόνων τους και των εκπαιδευτικών».

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ