Wall Street Journal: Ο Τραμπ ήξερε πως είχε κορωνοϊό και το έκρυβε

Petite Perle 300×250

Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν αποκάλυψε ότι είχε διαγνωστεί θετικός στον κορωνοϊό σε ένα rapid test για την Covid-19 που έκανε την Πέμπτη, και μάλιστα εμφανίστηκε στο Fox News εν αναμονή των αποτελεσμάτων μιας δεύτερης, εξονυχιστικότερης εξέτασης.

Όπως αποκαλύπτει πηγή από το περιβάλλον του, σύμφωνα με τη Wall Street Journal, ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος των ΗΠΑ γνώριζε για το θετικό αποτέλεσμα του τεστ όταν παραχώρησε συνέντευξη στο Fox News το βράδυ της Πέμπτης, αλλά όταν ρωτήθηκε αν έχει υποβληθεί ο ίδιος σε εξέταση, επιβεβαίωσε ότι διαγνώστηκε θετική η Χόουπ Χικς, στενή του συνεργάτιδα στο Λευκό Οίκο και ότι εκείνος περίμενε τα αποτελέσματα του δικού του τεστ. «Θα κάνω τεστ απόψε ή αύριο το πρωί», είπε ο Τραμπ στη διάρκεια της συνέντευξης. Τελικά, λίγες ώρες αργότερα, γύρω στη μία το πρωί τοπική ώρα, ο Τραμπ ενημέρωσε μέσω του Twitter ότι διαγνώστηκε θετικός στην Covid-19.

Για να διενεργηθεί η δεύτερη, πιο αξιόπιστη εξέταση δείγματος ρινικού επιχρίσματος, θα πρέπει προηγουμένως, όπως προβλέπουν τα σχετικά πρωτόκολλα του Λευκού Οίκου, να έχει βγει θετικό ένα rapid test. Εν προκειμένω, ωστόσο, τηρήθηκε το πρωτόκολλο, λέει η πηγή, η οποία αποκαλύπτει ακόμη ότι μέχρι πρότινος ο αρνητής της σοβαρότητας του κορωνοϊού Τραμπ ζήτησε από σύμβουλό του να μην αποκαλύψει το θετικό αποτέλεσμα του rapid test. «Μην το πεις σε κανέναν», φέρεται να είπε ο ένοικος του Λευκού Οίκου, όπως αναφέρει η WSJ.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ