Με τον Αστυνομικό Διευθυντή Ν.Ηρακλείου συναντήθηκε ο Νίκος Ηγουμενίδης

Petite Perle 300×250

Με τον Αστυνομικό Διευθυντή και την Ένωση Αστυνομικών Ν.Ηρακλείου συναντήθηκε ο Νίκος Ηγουμενίδης

Η ανάγκη για δωρεάν τακτικό έλεγχο όλου του ένστολου προσωπικού από υπηρεσίες του Ε.Ο.Δ.Υ. τονίστηκε μεταξύ άλλων στις συναντήσεις του Νίκου Ηγουμενίδη στο Αστυνομικό Μέγαρο Ηρακλείου

Ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ–Προοδευτική Συμμαχία Νίκος Ηγουμενίδης επισκέφθηκε το Αστυνομικό Μέγαρο Ηρακλείου όπου πραγματοποίησε συνάντηση τόσο με τον Αστυνομικό Διευθυντή Ν. Ηρακλείου Νικόλαο Σπυριδάκη όσο και με τους εκπροσώπους από την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων του Νομού Ηρακλείου.

Στο τραπέζι της συνάντησης τέθηκαν πλευρές της πανδημίας με κύριο «το πολύ σοβαρό θέμα της μη πραγματοποίησης ελέγχων covid-19 στο σύνολο του προσωπικού και κρατουμένων της Δ.Α. Ηρακλείου παρά τα επανειλημμένα αιτήματά», όπως τέθηκε εκ νέου από τους εκπροσώπους της Ένωσης, και που μέχρι σήμερα η Κυβέρνηση επιμένει να «κρύβει» κάτω από το τραπέζι παρά τις συνεχείς επισημάνσεις στη Βουλή.  

Ειδικότερα, κατά τη συζήτηση με τον Αστυνομικό Διευθυντή Ηρακλείου κ. Σπυριδάκη συζητήθηκαν τα ειδικά θέματα αστυνόμευσης στο Νομό Ηρακλείου και ζητήματα της κατά τόπους αυξημένης παραβατικότητας, ενώ έμφαση δόθηκε στην ανάγκη ενίσχυσης του στόλου των αυτοκινήτων των υπηρεσιών με καινούργια οχήματα-ζήτημα για το οποίο ο βουλευτής δεσμεύτηκε να παρέμβει το επόμενο διάστημα σε συνεννόηση με τον αρμόδιο τομεάρχη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ.

Ειδική μνεία έγινε και στο ζήτημα της παροχής στο ένστολο προσωπικό του επιδόματος επικινδυνότητας. Ο Νίκος Ηγουμενίδης τόνισε χαρακτηριστικά ότι «η κυβέρνηση εμπαίζει τους αστυνομικούς καθώς όχι μόνο δεν τους παρέχει επίδομα επικινδυνότητας αλλά επιπλέον με περισσό θράσος τους ανταμείβει με ένα υποκριτικό ευχαριστώ για την πολύτιμη συνεισφορά τους στον αγώνα έναντι του κορωνοϊού που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή αντιμετώπισης χωρίς να διασφαλίζει καν τα αναγκαία μέτρα προστασίας».

Στα γραφεία της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ηρακλείου όπου βρέθηκε ο Νίκος Ηγουμενίδης και κατά τη συζήτηση με τον Πρόεδρο Γεώργιο Πικράκη και τον Αναπληρωτή Γενικό Γραμματεά Ζαχαρία Χαραλαμπάκη τέθηκαν αναλυτικά τα θέματα ενίσχυσης της υπηρεσίας με προσωπικό αλλά και της υλικοτεχνικής υποδομής, ενώ τονίστηκε η ανάγκη να πραγματοποιείται δωρεάν τακτικός έλεγχος όλου του ένστολου προσωπικού από υπηρεσίες του Ε.Ο.Δ.Υ.

Ο Νίκος Ηγουμενίδης δήλωσε σχετικά ότι:

«Από όλες τις συζητήσεις στην Αστυνομική Διεύθυνση προκύπτει καθαρά η ανάγκη της άμεσης κατάρτισης ενός σχεδίου ολοκληρωμένης και αποτελεσματικής ενίσχυσης των Αστυνομικών Διευθύνσεων και των ανθρώπων τους, με τρανταχτό παράδειγμα την Αστυνομική Διεύθυνση Ηρακλείου, όπου καθημερινά δίνουν μάχη για να ασκήσουν τα καθήκοντα τους προς όφελος της κοινωνίας, χωρίς να θωρακίζονται αποτελεσματικά απέναντι στην πανδημία. Δεν μπορεί η Κυβέρνηση να σπαταλά άλλο πολύτιμο χρόνο», σημείωσε ο βουλευτής.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ