Δίκη Χρυσής Αυγής: Τι ελαφρυντικά ζήτησε ο συνήγορος του Ρουπακιά

Petite Perle 300×250

Την αναγνώριση του ελαφρυντικό του σύννομου βίου μέχρι και την τέλεση της πράξης αλλά και το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας ζήτησε ο συνήγορος του Γιώργου Ρουπακιά ο οποίος κρίθηκε ένοχος για την δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

«Ο Γ. Ρουπακιάς, κάθε φορά λέει έκλεισα δυο σπίτια, ένα του Παύλου Φύσσα και ένα το δικό μου» είπε ο δικηγόρος του στο δικαστήριο, σημειώνοντας ότι ο εντολέας του επί 4,5 χρόνια βρίσκεται κλεισμένος σε ένα διαμέρισμα 50 τ.μ. χωρίς να έχει πολλές φορές ούτε τη δυνατότητα να μεταβεί σε γιατρό. Επιπλέον ισχυρίστηκε ότι ο εντολέας του «δαιμονοποιήθηκε από τα ΜΜΕ» και εμφανίστηκε ως αμετανόητος όταν είπε πως πρόκειται για « μία απλή ανθρωποκτονία» εννοώντας, κατά τον συνήγορο, πως δεν υπήρχε πολιτικό κίνητρο.

Ελαφρυντικά ζήτησαν μετά την ανακοίνωση της απόφασης του δικαστηρίου επί της ενοχής και άλλοι κατηγορούμενοι μέσω των συνηγόρων τους. Ενδεικτικά, από τον κατηγορούμενο Γ. Πατέλη ζητήθηκε το ελαφρυντικό της μη εύλογης διάρκειας της δίκης, ενώ πολλοί ήταν οι συνήγοροι που έθεσαν εμμέσως πλην σαφώς θέμα για παραβίαση του τεκμηρίου της αθωότητας των εντολέων τους και προειδοποίησαν για προσφυγές στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Το δικαστήριο ανακοίνωσε πριν από λίγο ολιγόλεπτη διακοπή. Η δίκη θα συνεχιστεί μετά τη διακοπή με τη συνέχιση των αγορεύσεων των συνηγόρων επί των ελαφρυντικών.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ