Διαμορφώνονται ειδικά κελιά για τους επτά της Χρυσής Αυγής

Τελευταία Ενημέρωση:

Όσο περνούν οι ώρες, τόσο σφίγγει ο κλοιός για τα επτά ηγετικά στελέχη της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής. Πλέον η Αντιτρομοκρατική με «ηλεκτρονικούς» τρόπους και η Ασφάλεια με φυσική παρακολούθηση, έχουν «λοκάρει» όλους τους καταδικασθέντες και ειδικά τα διευθυντικά στελέχη της εγκληματικής οργάνωσης. Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ έχουν εκπονήσει ειδικό σχέδιο για τον άμεσο εντοπισμό και τη σύλληψη των μελών των οποίων οι ποινές δεν θα έχουν ανασταλτικό χαρακτήρα. Μάλιστα, έχουν δουλέψει και δύο ακόμη σενάρια για την έκβαση των γεγονότων. Το πρώτο σενάριο είναι η εισαγγελέα να ζητήσει τη φυσική παρουσία των καταδικασθέντων για να τους ανακοινώσει τις ποινές καθώς σε αυτή την περίπτωση εκτός από την προσαγωγή τους ο σχεδιασμός προβλέπει να υπάρχουν και στο δικαστήριο ισχυρές δυνάμεις για λόγους ασφαλείας. Το δεύτερο σενάριο έχει να κάνει με την αυθόρμητη παράδοση κάποιων στα οικεία Α.Τ, την εισαγγελία ή την ΓΑΔΑ όπως έγινε το βράδυ της Τετάρτης, όταν δυο μέλη της εγκληματικής οργάνωσης παρουσιάστηκαν αυτοβούλως στο Α.Τ Περάματος για να συλληφθούν. Κάτι τέτοιο φυσικά δεν έγινε καθώς οι αστυνομικοί τους είπαν να περιμένουν μέχρι να βγει η δικαστική απόφαση για τις ποινές.

Πλέον, η ΕΛ.ΑΣ βρίσκεται σε 24ωρη επιφυλακή , έχει προετοιμαστεί για την επόμενη μέρα και γνωρίζει βήμα- βήμα πως πρέπει να κινηθεί άμεσα στην περίπτωση που η Εισαγγελία καταδικάσει σε φυλάκιση τα μέλη της Χρυσής Αυγής. Άλλωστε στα αρχεία της Ασφάλειας είναι καταχωρημένα τα στοιχεία των μελών της εγκληματικής οργάνωσης όπως η διεύθυνση κατοικίας και οι αστυνομικοί είναι σε θέση να έχουν «ακτινογραφήσει» τις κινήσεις τους για να μην υπάρξουν απρόοπτα που θα φέρουν σε δύσκολη θέση τις αρχές ασφαλείας. Οι πληροφορίες λένε ότι οι καταδικασθέντες είναι στα σπίτια τους και η κατάσταση είναι υπό πλήρη έλεγχο.

Ειδικά για τους επτά κατηγορουμένους που κρίθηκαν ένοχοι για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, δηλαδή του Νίκου Μιχαλολιάκου, του Ηλία Κασιδιάρη, του Χρήστου Παππά, Γιώργου Γερμενή, Ηλία Παναγιώταρου, Αρτέμη Ματθαιόπουλου και Γιάννη Λαγού, οι ενέργειες είναι συγκεκριμένες. Βέβαια, θα πρέπει να επισημανθεί ότι ειδική περίπτωση αποτελεί ο Γιάννης Λαγός ο οποίος είναι ευρωβουλευτής και έχει ασυλία. Αν καταδικαστεί σε φυλάκιση, τότε θα κατατεθεί επίσημο αίτημα από τις ελληνικές αρχές στον πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου, ο οποίος θα συγκροτήσει ειδική επιτροπή για να εξετάσει το αίτημα και στη συνέχεια θα γίνει ψηφοφορία. Οι ελληνικές αρχές θα υποβάλλουν αίτημα και τότε ο Γιάννης Λαγός θα συλληφθεί από τους Βέλγους αστυνομικούς και θα οδηγηθεί στην Ελλάδα για να εκτίσει την ποινή του σαν ένας σκληρός ποινικός όπως άλλωστε και τα υπόλοιπα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης.

Ειδικά κελιά στον Κορυδαλλό

Την ίδια ώρα, στις φυλακές Κορυδαλλού, γίνονται ήδη εργασίες έτσι ώστε αν το δικαστήριο κρίνει ότι οι ποινές είναι άμεσα εκτελεστέες να υπάρχουν οι υποδομές για να μεταφερθούν εκεί τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης. Οι επτά του ηγετικού πυρήνα στη περίπτωση που οι ποινές δεν έχουν ανασταλτικό χαρακτήρα και είναι άμεσα εκτελεστέες θα μεταφερθούν στη Γ΄πτέρυγα των γυναικείων φυλακών όπου το 2013 ήταν προφυλακισμένοι (είχαν οδηγηθεί εκεί οι Μιχαλολιακος – Παππάς – Λαγός). Οι υπόλοιποι που θα εκτίσουν ποινή θα οδηγηθούν στο Μαλανδρίνο και τον Δομοκο ενώ σε ό,τι έχει να κάνει με τους επτά, οι επιτελείς λαμβάνουν υπόψη στον σχεδιασμό το γεγονός ότι οι σχέσεις μεταξύ τους, έχουν διαρραγεί.

ΠΗΓΗ ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Related Articles

Το fonimaleviziou.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει ότι θα έχετε την καλύτερη εμπειρία στην επίσκεψη σας. Διαβάστε εδώ περισσότερα για την Πολιτική Απορρήτου Προσωπικών Δεδομένων Αποδέχομαι Περισσότερα...