Μέχρι πότε θα φοράμε μάσκα – Τι αναφέρει κορυφαία επιστήμονας

by litsa TSANTIRAKI

Τελευταία Ενημέρωση:

Συστήνει μεγάλη υπομονή στους πολίτες η Ισπανίδα καθηγήτρια

Με έναν μαραθώνιο συγκρίνει τον αγώνα για την καταπολέμηση του κορωνοϊού η Ισπανίδα επιστήμονας, Μαργαρίτα ντελ Βαλ, η οποία εκτιμά ότι για τουλάχιστον δυο ακόμα χρόνια θα πρέπει να φοράμε μάσκες.

Σημειώνεται ότι η κατάσταση με τα κρούσματα κορονοϊού παραμένει κρίσιμη στην Ισπανία, ενώ την ίδια ώρα έχει ξεσπάσει σκληρή κόντρα ανάμεσα στην κυβέρνηση και τις τοπικές Αρχές για την επιβολή πρόσθετων μέτρων που κρίθηκαν αναγκαία.

Στόχος των μέτρων είναι να σπάσει η αλυσίδα της μετάδοσης για να μειωθεί η εκτόξευση των κρουσμάτων της νόσου στην περιοχή της Μαδρίτης, μίας από τις πλέον πληγείσες από την επιδημία πόλεις της Ευρώπης.

Η καθηγήτρια τόνισε ότι τι ένα μεγάλο ποσοστό του παγκόσμιου πληθυσμού θα φορά μάσκα «για δύο χρόνια» λέγοντας χαρακτηριστικά ότι ο κόσμος θα πρέπει να γνωρίζει ότι αυτό το μέτρο προστασίας θα είναι μέρος της καθημερινής τους ζωής.

Η Ισπανία είναι μέχρι σήμερα η χώρα που έχει πληγεί περισσότερο από την νόσο Covid- 19 στην Ευρώπη και είναι υποχρεωτική η μάσκα και σε εξωτερικούς χώρους ενώ οι συναθροίσεις περιορίζονται σε έξι άτομα.

Related Articles

Το fonimaleviziou.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει ότι θα έχετε την καλύτερη εμπειρία στην επίσκεψη σας. Διαβάστε εδώ περισσότερα για την Πολιτική Απορρήτου Προσωπικών Δεδομένων Αποδέχομαι Περισσότερα...