Ο Μανώλης Συντυχάκης, βουλευτής του ΚΚΕ, επί των άρθρων του νομοσχεδίου για την ελληνική ιθαγένεια

Petite Perle 300×250

Υπερψηφίστηκε από τους βουλευτές της ΝΔ το νομοσχέδιο για την «τροποποίηση του Κώδικα Ελληνικής Ιθαγένειας» και άλλες διατάξεις του υπουργείου Εσωτερικών.

Το ΚΚΕ καταψήφισε το νομοσχέδιο. Καταψηφίστηκε επίσης από τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Κατά πλειοψηφία ψηφίσθηκαν και οι υπουργικές τροπολογίες για τη λειτουργία των Φορέων Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦΟΔΣΑ) καθώς και  ρυθμίσεις θεμάτων αρμοδιότητας του υπουργείου Υγείας.

Το ΚΚΕ καταψήφισε την τροπολογία για τους ΦΟΔΣΑ διότι προωθούν την εμπορευματοποίηση των απορριμμάτων ως πεδίο κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων.

Απορρίφθηκε η τροπολογία του ΚΚΕ

Απέρριψε η κυβέρνηση την τροπολογία του ΚΚΕ για τη συνολική καταδίκη της ναζιστικής – εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής. Απορρίφθηκαν επίσης οι τροπολογίες που κατέθεσαν ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΙΝΑΛ.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας ανέφερε ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε αλλαγές στον Ποινικό Κωδικά οι οποίες θα είναι εντός του συνταγματικού πλαισίου και πως θα επανέλθουν και οι παλαιότερες αυστηρότερες διατάξεις που ίσχυαν πριν την αναθεώρησή του που έγινε επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ το 2019.

Ωστόσο, η κυβέρνηση της ΝΔ δηλώνει τώρα ότι προτίθεται να κάνει αλλαγές, μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν, ενώ έως και σήμερα άφησε απείραχτες τις αλλαγές από τον ΣΥΡΙΖΑ που προσπαθεί να κρύψει τις ευθύνες του πίσω από την υποκριτική στάση που τηρεί πλέον.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ