Στο Πανεπιστήμιο Κρήτης ο Λευτέρης Αυγενάκης

Petite Perle 300×250

Το Πανεπιστήμιο Κρήτης επισκέφθηκε ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, όπου συναντήθηκε με τον Πρύτανη, Γιώργο Κοντάκη, τον Αντιπρύτανη, Μιχάλη Παυλίδη και στελέχη της Πρυτανείας.

Έπειτα από εποικοδομητική συζήτηση αποφασίστηκε η προετοιμασία Μνημονίου Συνεργασίας της ΓΓΑ με το Πανεπιστήμιο, που θα αφορά στη διερεύνηση αξιοποίησης, αναβάθμισης και επέκτασης των αθλητικών του εγκαταστάσεων, αλλά και στη σύνδεσή του με το Εθνικό Κέντρο Αθλητικών Ερευνών στο ΟΑΚΑ, όπου υπάγονται τα τμήματα:

  • Αθλητιατρικής
  • Βιομηχανικής
  • Βιοχημείας της Άσκησης
  • Εργοφυσιολογίας
  • Ιστοχημείας
  • Αθλητικής Ψυχολογίας

Υπενθυμίζεται ότι πρόεδρος στο ΕΚΑΕ είναι ο Κοσμήτορας του Πανεπιστημίου Κρήτης, Επεμβατικός Καρδιολόγος και Τακτικός Καθηγητής Καρδιολογίας, Γιώργος Κοχιαδάκης.

Το ΕΚΑΕ, ως επιστημονικός φορέας της ΓΓΑ, στο πλαίσιο του εκσυγχρονισμού και της αναβάθμισής του, για να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και της αθλητικής οικογένειας, έχει εκπονήσει άμεσο σχέδιο δράσης και θα συμπράξει με επιστημονικούς και παραγωγικούς φορείς προκειμένου να επιτελέσει τους εξής αθλητικούς και κοινωνικούς σκοπούς του:

  • την προώθηση της έρευνας και την ανάπτυξη των επιστημών του αθλητισμού, την αξιοποίηση των αποτελεσμάτων τους, τη συλλογή, την τεκμηρίωση και τη διάδοση πληροφοριών επιστημονικού και τεχνολογικού ενδιαφέροντος για αθλητικά θέματα,
  • την εκπαίδευση, την επιμόρφωση και την εφαρμογή επιστημονικών μεθόδων για την αποτελεσματική αντιμετώπιση αθλητικών θεμάτων και την επαγγελματική κατάρτιση προπονητών.

Επιπλέον, αποφασίστηκε η σύσταση Ομάδας Εργασίας που θα επεξεργαστεί προτάσεις αναβάθμισης του πανεπιστημιακού αθλητισμού, σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας. Με αυτό το αντικείμενο, άλλωστε, προγραμματίζονται επαφές του κ. Αυγενάκη με τα ΣΕΦΦΑ της χώρας μας το αμέσως προσεχές διάστημα.

Τέλος, συζητήθηκε και η στενότερη συνεργασία του Πανεπιστημίου με το Εθνικό Αθλητικό Κέντρο Ηρακλείου ώστε να καλυφθούν ακόμα περισσότερο οι ανάγκες της φοιτητικής κοινότητας ως προς τους χώρους άθλησής της και αντίστοιχα της τοπικής κοινωνίας σε εκείνους του Πανεπιστημίου.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ