Υπογραφή σύμβασης για την οδό Γιαννίκου στο Ηράκλειο

by litsa TSANTIRAKI

Τελευταία Ενημέρωση:

Αλλάζει όψη η περιοχή γύρω από το Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου – Υπεγράφη η σύμβαση για την Ανάπλαση των Οδών Γιαννίκου, Βικέλα και Ρωμανού

Υπεγράφησαντην Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2020, στη Λότζια οι συμβάσεις για την «Ανάπλαση των Οδών Γιαννίκου, Βικέλα και Ρωμανού» καθώς και για την  υπογειοποίηση των καλωδίων της ΔΕΗ, στους ίδιους δρόμους.

Τις συμβάσεις υπέγραψε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός με τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρίας(για την ανάπλαση ) και του ΔΕΔΔΗΕ (για την υπογειοποίηση), παρουσία του Αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων Γιάννη Αναστασάκη. 

Το έργο της ανάπλασης είναι προϋπολογισμού 439.059,45 ευρώ και χρηματοδοτείται από ίδιους πόρους του Δήμου Ηρακλείου, ενώ η σύμβαση της υπογειοποήσης είναι προϋπολογισμού 155.000 ευρώ.

Το  συνολικόχρονοδιάγραμμα του έργου είναι 300 ημερολογιακές ημέρες από την υπογραφή των συμβάσεων, δηλαδή 10 μήνες.

Ουσιαστικά πρόκειται για την ανάπλαση – διαμόρφωση των οδών που συνδέουν το Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου (Π.Σ.Κ.Η.) με το κέντρο της πόλης. Πρόκειται για τους δρόμους που όχι μόνο εξυπηρετούν τους Ηρακλειώτες στην καθημερινότητα τους αλλά παράλληλα οδηγούν και τους επισκέπτες στον Τάφο του Καζαντζάκη (Προμαχώνα Μαρτινέγκο) και τον μεγάλο περίπατο και τα αξιοθέατα των Ενετικών Τειχών. 

Στο πλαίσιο των εργασιών, τα πεζοδρόμια , όπου είναι εφικτό,  θα διαπλατυνθούν και θα τοποθετηθεί κυβόλιθος ενώ θα κατασκευαστούν και οδεύσεις τυφλών και ράμπες ΑΜΕΑ. Το οδόστρωμα θα αντικατασταθεί με ψηφιδωτό σκυρόδεμα χρώματος καφέ στους δρόμους Γιαννίκου, Βικέλα, Μονοφατσίου και Κουνάλη που είναι ήπιας κυκλοφορίας. Η οδός Ρωμανού θα γίνει πεζόδρομος με κυβόλιθους.

Θα τοποθετηθούν μικρά καθιστικά από λιθοδομές και ξύλο, θα δημιουργηθούν και 6 θέσεις προσωρινής στάθμευσης στην οδό Μονοφατσίου για την εξυπηρέτηση των καταστημάτων και θα τοποθετηθεί αστικός εξοπλισμός. Οι ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις περιλαμβάνουν φωτιστικά LED άμεσου φωτισμού , είτε επιτοίχια, μέσω βραχίονα, είτε μονόφωτα.

Τέλος,  θα φυτευτούν συνολικά 36 δέντρα και 55 θάμνοι , κυρίως από είδη φυτών που ανήκουν στην τοπική χλωρίδα. Θα δημιουργηθούν δενδροστοιχίες, μικρά παρτέρια αλλά και σημεία σκιάς με πέτρινα καθιστικά με χαρουπιές, κουκουναριές, ακακίες ροδανθείς και γιακαράντες.

Αμέσως μετά την υπογραφή των συμβάσεων, ο Δήμαρχος δήλωσε: «Προχωράμε σε μια ακόμα σημαντική ανάπλαση, με στόχο την διατήρηση  του ιστορικού και ιδιαίτερου χαρακτήρα της περιοχής γύρω από το Πολιτιστικό Κέντρο και παράλληλα την αναβάθμισή της, την σύνδεση της με το μνημείο των Ενετικών Τειχών, σε συνδυασμό με την διασφάλιση της εύρυθμης κυκλοφορίας πεζών και οχημάτων.

Με ολοκληρωμένο σχεδιασμό, συνεχίζουμε την προσπάθεια για να αλλάξουμε την πόλη και να αναδείξουμε την πολιτιστική κληρονομιά της».

Related Articles

Το fonimaleviziou.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει ότι θα έχετε την καλύτερη εμπειρία στην επίσκεψη σας. Διαβάστε εδώ περισσότερα για την Πολιτική Απορρήτου Προσωπικών Δεδομένων Αποδέχομαι Περισσότερα...