Μήνυμα αλληλεγγύης και στήριξης προς τον αρμένικο λαό

Με ανακοίνωσή της η συνΠΡΑΞΗ Δημοτών Ηρακλείου στέλνει δυνατό μήνυμα αλληλεγγύης και στήριξης προς τους αδελφούς Αρμενίους. Προς τους Αρμενίους με τους οποίους μοιραζόμαστε το χθες, το σήμερα και το αύριο, σε μία κοινή πορεία χιλιάδων ετών Η σκέψη μας είναι στο πλευρό των ηρωικών ανδρών και γυναικών που πολεμούν μέχρι της τελευταίας ρανίδας του αίματος τους.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Ο περήφανος και ηρωικός λαός της Αρμενίας, που έχει υποστεί γενοκτονία καλείται ακόμα μια φορά να υπερασπιστεί τα πάτρια εδάφη στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ, απέναντι στους εισβολείς Αζέρους με την βοήθεια των Τούρκων και τζιχαντιστών από τρίτα μέρη!

Κανείς δεν μπορεί να σιωπήσει μπροστά σε αυτό το έγκλημα!

H σιωπή και η πολιτική των ίσων αποστάσεων είναι συνενοχή!

Είναι εξαιρετικά ανησυχητικό το γεγονός ότι από ορισμένες δυνάμεις στην περιοχή, οι οποίες μάλιστα έχουν βεβαρυμμένο ιστορικό στην παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των κανόνων του διεθνούς δικαίου, όπως είναι η Τουρκία, επιχειρείται να επιβληθεί το «δίκαιο του ισχυρότερου» στις διακρατικές σχέσεις.

Το διαπιστώσαμε στη Κύπρο, στη Μέση Ανατολή, στη Βόρεια Αφρική στην Ανατολική Μεσόγειο, και τώρα στην Υπερκαυκασία.

Αυτή η απαράδεκτη από κάθε άποψη πρακτική θα έπρεπε να κινητοποιήσει άμεσα όλη την πολιτισμένη ανθρωπότητα.

Καταδικάζουμε την έμπρακτη συμμετοχή της Τουρκίας στον πόλεμο, η οποία αποδεικνύει για πολλοστή φορά ότι είναι παράγοντας αποσταθεροποίησης και παρανομίας στην ευρύτερη περιοχή.

Καταδικάζουμε την παρουσία και συμμετοχή στον πόλεμο χιλιάδων τζιχαντιστών στην υπηρεσία του στρατού του Αζερμπαϊτζάν. Καταδικάζουμε την δολοφονία αμάχων στα εδάφη της Αρμενίας.

Με τους Αρμένιους πορευτήκαμε μαζί στην ιστορία, έχουμε υποστεί σφαγές από τους Οθωμανούς στην Πόλη και στην Σμύρνη και μεγαλώσαμε μαζί τους στις γειτονιές μας σε όλη την Ελλάδα και στο Ηράκλειο.

Δυστυχώς, η εμμονή του Μπακού στη διεξαγωγή ενός ολοκληρωτικού πολέμου, με τη χρησιμοποίηση ακόμη και τζιχαντιστών στις τάξεις του στρατού του, με κύρια θύματα άμαχους πολίτες, συνιστά μια ακόμη ψηφίδα στην αναζωπύρωση των συγκρούσεων σε ολόκληρη την περιφέρεια της ανατολικής Μεσογείου και του Καυκάσου, που ως κύριο υποκινητή έχει την τουρκική ηγεσία και τα «νεο-οθωμανικά» της οράματα.

Η λογική της επίλυσης των διαφορών μέσω της βίας και των όπλων, που προωθεί η Άγκυρα, πρέπει να βρει την καθολική καταδίκη από τη διεθνή κοινότητα ειδικότερα από την Ευρωπαϊκή Ένωση και τις Ηνωμένες Πολιτείες. Σε αντίθετη περίπτωση οι συνέπειες θα είναι ολέθριες για το διεθνές σύστημα και, πρωτίστως, για τους λαούς της ευρύτερης περιοχής μας.

Επιπρόσθετα θα αναμέναμε η στάση της ελληνικής Πολιτείας να αναδεικνύει καθαρά τις ιστορικές διαστάσεις της σύγκρουσης στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ και τα ελληνικά ΜΜΕ να εμπνέονται από τα αισθήματα φιλίας τα οποία τρέφει ο ελληνικός προς τον αρμενικό λαό.

Στέλνουμε δυνατό μήνυμα αλληλεγγύης και στήριξης προς τους αδελφούς Αρμενίους. Προς τους Αρμενίους με τους οποίους μοιραζόμαστε το χθες, το σήμερα και το αύριο, σε μία κοινή πορεία χιλιάδων ετών Η σκέψη μας είναι στο πλευρό των ηρωικών ανδρών και γυναικών που πολεμούν μέχρι της τελευταίας ρανίδας του αίματος τους.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ