Αναβιώνει στις δικαστικές αίθουσες το ειδεχθές έγκλημα με θύμα τη Σούζαν Ίτον

Petite Perle 300×250

Αναβιώνει σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ρεθύμνου η υπόθεση που είχε συγκλονίσει την κοινή γνώμη στην Ελλάδα, ο βιασμός και η δολοφονία της 60χρονης Σούζαν Ίτον, τον Ιούλιο του 2019, στην ευρύτερη περιοχή των Χανίων.

Στο εδώλιο του δικαστηρίου κάθεται ένας νεαρός Χανιώτης, ο οποίος είχε συλληφθεί στις 15 Ιουλίου του περασμένου έτους, μερικές ημέρες μετά τον εντοπισμό της σορού της διακεκριμένης επιστήμονα.

Πρόκειται για έναν 28χρονο άνδρα, ο οποίος έκτοτε παραμένει προσωρινά κρατούμενος. Ο κατηγορούμενος βαρύνεται για δύο κακουργήματα: για βιασμό και για ανθρωποκτονία από πρόθεση.

Η Αμερικανίδα Σούζαν Ίτον είχε μεταβεί στην Ελλάδα από τη Δρέσδη της Γερμανίας, όπου διέμενε μόνιμα, προκειμένου να συμμετάσχει σε διεθνές συνέδριο Βιολογίας στην Ορθόδοξη Ακαδημία Κρήτης, στο Κολυμπάρι Χανίων.

Στις 2 Ιουλίου του 2019 έφυγε από τις εγκαταστάσεις της ΟΑΚ για να κάνει τζόκινγκ στην περιοχή, χωρίς να επιστρέψει ποτέ. Μετά από μέρες αναζήτησης, το πτώμα της εντοπίστηκε από περιπατητές μέσα σε ένα γερμανικό καταφύγιο του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, στο ύψος του Πύργου Ψηλονέρου, κοντά στο Μάλεμε Χανίων.

Η δίκη ξεκίνησε παρουσία συγγενών του θύματος αλλά και του δράστη που εμφανίστηκε στη δικαστική αίθουσα φορώντας αλεξίσφαιρο γιλέκο.

Υπενθυμίζεται ότι, πριν από λίγους μήνες, οι δικηγόροι της οικογένειας του θύματος, κ. Πανταζή και κ. Τζερίζ, είχαν εκδώσει ανακοίνωση μέσω της οποίας γνωστοποιούσαν ότι στενοί συγγενείς της Ίτον θα παρίστανται στη δίκη, αλλά και ότι ο κατηγορούμενος δε διαγνώστηκε με καμία ενεργή ψυχοπαθολογία.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ