Υπογραφή συμβάσεων στο Τυμπάκι για την Αναπτυξιακή Ηρακλείου

by litsa TSANTIRAKI

Τελευταία Ενημέρωση:

Στην υπογραφή των συμβάσεων με τους επενδυτές του CLLD/LEADER Μεσαράς προχώρησε σήμερα η Αναπτυξιακή Ηρακλείου, στα γραφεία της στο Τυμπάκι.

Η υπογραφή των συμβάσεων ιδιωτικών έργων που συγχρηματοδοτούνται από το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης (ΕΓΤΑΑ), έγινε μεταξύ του προέδρου της Αναπτυξιακής κ.ΜανόληΚοκοσάλη και των δικαιούχων, παρουσία του γενικού διευθυντή  κ.Γιώργου Μαυρογιάννη και στελεχών της εταιρείας.

Παρά τους περιορισμούς και τις δυσκολίες που έφερε η νέα πραγματικότητα εξαιτίας του Covid-19, τα στελέχη της Αναπτυξιακής Ηρακλείου εργάστηκαν εν μέσω καραντίνας για να αξιολογήσουν τις προτάσεις και μετά την ανακοίνωση των αποφάσεων επετεύχθη η υπερδέσμευση ποσού, χάρη στο οποίο εντάχθηκαν για υλοποίηση όλες οι θετικά αξιολογημένες πράξεις.

Πρόκειται για ιδιωτικές επενδύσεις  στον τομέα της μεταποίησης – τυποποίησης αγροτικών προϊόντων, των εναλλακτικών μορφών τουρισμού και της διαμονής, της παροχής υπηρεσιών στον τομέα του πολιτισμού και των ευάλωτων ομάδων πληθυσμού, των εργαστηρίων – βιοτεχνιών κλπ.

Υπενθυμίζεται ότι από το Τοπικό Πρόγραμμα CLLD/LEADERΜεσαράςεντάχθηκαν δεκαοκτώ ιδιωτικά έργα, με συνολική δημόσια δαπάνη 3.541.836,79 €, ενώ από το Τοπικό Πρόγραμμα Ν.Ηρακλείου εντάχθηκαν εξήντα ένα ιδιωτικά έργα, με συνολική δημόσια δαπάνη 9.073.520,72 €.

Το επόμενο διάστημα αναμένεται να προκηρυχθούν αντίστοιχα ιδιωτικά έργα, στο πλαίσιο του CLLD/LEADER Αλιείας.

Related Articles

Το fonimaleviziou.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει ότι θα έχετε την καλύτερη εμπειρία στην επίσκεψη σας. Διαβάστε εδώ περισσότερα για την Πολιτική Απορρήτου Προσωπικών Δεδομένων Αποδέχομαι Περισσότερα...