Με άρωμα Κρήτης η τοποθέτηση του Χάρη Μαμουλάκη στο νομοσχέδιο για τα πλαστικά μιας χρήσης

Petite Perle 300×250

Με άρωμα Κρήτης η τοποθέτηση του Εισηγητή του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Χάρη Μαμουλάκη στο νομοσχέδιο για τα πλαστικά μιας χρήσης

Δεν χάνει ευκαιρία ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ν. Ηρακλείου και Αν. Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων Χάρης Μαμουλάκης, να προβάλει την Κρήτη πανελλαδικά, μεταφέροντας τις καλές πρακτικές που εφαρμόζονται στο νησί, σε διάφορους τομείς.

Τελευταίο παράδειγμα, η τοποθέτησή του ως Εισηγητής εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στο νομοσχέδιο για τα πλαστικά μιας χρήσης που συζητείται αυτή την ώρα στη Βουλή. Εκεί, ο Χάρης Μαμουλάκης άδραξε την ευκαιρία και μίλησε για τον τρόπο με τον οποίο η Αυτοδιοίκηση της Κρήτης έχει υλοποιήσει κατά το παρελθόν ορθές πρακτικές στη διαχείριση των πλαστικών και των απορριμμάτων γενικότερα, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά και στον Περιφερειακό Σχεδιασμό Διαχείρισης Αποβλήτων Κρήτης:

«Ειδικά η Κρήτη, η οποία εναρμονίστηκε με τον Περιφερειακό Σχεδιασμό της με τον προηγούμενο Εθνικό Σχεδιασμό που υλοποίησε ο ΣΥΡΙΖΑ, έκανε πραγματικά εξαιρετική δουλειά και με δαπάνες των Δήμων αλλά και της τότε Κυβέρνησης, έγιναν πολλά προς τη σωστή κατεύθυνση. Εκεί φαίνεται και η διαφορά στην νοοτροπία, την αντίληψη, την πολιτική» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Χάρης Μαμουλάκης.

Δεν ξεχνάει όμως και την Αυτοδιοίκηση ο Βουλευτής Ηρακλείου, Περιφερειακή και Τοπική, γι' αυτό και ανέφερε επανειλημμένα το πρόβλημα που δημιουργεί το συγκεκριμένο νομοσχέδιο στους ΟΤΑ, αφού τους μεταθέτει ευθύνες, χωρίς να προνοεί για την μεταφορά ανάλογων πόρων, ενώ είναι πλέον προφανές και το έλλειμα συνεργασίας Κυβέρνησης – Αυτοδιοίκησης:

«Υπάρχει έλλειμα συνεργασίας της Κυβέρνησης με τις Περιφέρειες και τους Δήμους. Είναι όμως πάρα πολύ σημαντικό, ειδικά όταν νομοθετούμε για το περιβάλλον, να γνωρίζουμε ποιος θα κληθεί να υλοποιήσει αυτό το πολύ σημαντικό αυτό εγχείρημα: Είναι η τοπική κοινωνία, είναι η Τοπική Αυτοδιοίκηση. Κι εδώ, παρατηρείται μια έντονη αβελτηρία από την πλευρά της κυβέρνησης. Είχατε 15 μήνες να προετοιμάσετε το έδαφος και δεν κάνατε τίποτα» τόνισε ο Χάρης Μαμουλάκης.

Video μπορείτε να πάρετε από εδώ: https://bit.ly/3dxvCID

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ