Συνεδρίαση – παρωδία του περιφερειακού Συμβουλίου.Η Λαϊκή Συσπείρωση Κρήτης αποχώρησε

Petite Perle 300×250

Καταψήφισε τον Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας (ΟΕΥ) της περιφέρειας.

Η διοίκηση της περιφέρειας έφερε ένα σοβαρό θέμα, όπως η οργανωτική δομή της περιφέρειας (Οργανισμός Εσωτερικής Υπηρεσίας- ΟΕΥ), σε μια «συνεδρίαση»- παρωδία του περιφερειακού συμβουλίου, μέσω τηλεδιάσκεψης.

Τέτοιες ήταν όλες οι συνεδριάσεις στη διάρκεια της καραντίνας. Μόνο δύο έγιναν με ζωντανή παρουσία συμβούλων. Οι άλλες επτά συγκλήθηκαν  με τηλεδιάσκεψη, ή από το τηλέφωνο «δια περιφοράς», με απαγορευμένη την  παρουσία εργαζομένων-μαζικών φορέων, χωρίς να γίνεται διάλογος και με άλυτα τεχνικά προβλήματα, που –εντελώς τυχαία – εκδηλώνονται, κυρίως, όταν μιλάνε οι σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης !

Η πλειοψηφία της περιφέρειας (ΚΙΝΑΛ-ΣΥΡΙΖΑ) αντιγράφει την κυβέρνηση (ΝΔ) που με πρόσχημα τον κορονοϊό, αδειάζει τις τσέπες των πολλών και γεμίζει των λίγων, ενώ βάζει στο γύψο κάθε αντίθετη φωνή με φτηνές δικαιολογίες. Δεν υπάρχουν άραγε σε όλη την Κρήτη μεγάλες αίθουσες, για να γίνονται ζωντανές συνεδριάσεις, με όλα τα μέτρα προστασίας ;

Στην αρχή της συνεδρίασης, η Λαϊκή Συσπείρωση πρότεινε τον αποκλεισμό του συμβούλου της Χρυσής Αυγής από το συμβούλιο, μετά το χαρακτηρισμό της ως εγκληματικής οργάνωσης από το δικαστήριο. Ο πρόεδρος, με νομικίστικα τερτίπια, αρνήθηκε (!) να παρθεί πολιτική απόφαση. Ο εκπρόσωπός της, με την ένταση που προκλήθηκε, αποχώρησε οικειοθελώς από τη συνεδρίαση!

Στη «συζήτηση» για τα οργανωτικά, οι σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης, μόλις πρόλαβαν –μέσα σε συνεχείς τεχνικές «βλάβες» – να πουν ότι θα καταψηφίσουν το προτεινόμενο σχέδιο ΟΕΥ, επειδή αποτυπώνει όλες τις αντεργατικές ανατροπές ΕΕ – κυβερνήσεων –ΟΟΣΑ και την πιο σκληρή στρατηγική του κεφαλαίου σε βάρος του λαού  και των ίδιων των εργαζομένων της περιφέρειας.

Τόνισαν ότι η περιφερειακή αρχή αποδέχεται την απαγόρευση των προσλήψεων, όπως και την περικοπή της κρατικής χρηματοδότησης για τις αρμοδιότητες της περιφέρειας. Διευκολύνει έτσι την κυβέρνηση στην εξοικονόμηση πόρων, για τη χρηματοδότηση του μεγάλου κεφαλαίου και των νατοϊκών εξοπλισμών. Υποβαθμίζει σταθερά υπηρεσίες και τις οδηγεί ευθέως στην ιδιωτικοποίηση.

Επισήμαναν πως ο Οργανισμός δεν ορίζει αριθμό και ειδικότητες υπαλλήλων κατά νομό και υπηρεσία (!), σκόπιμα, ώστε να έχει η περιφερειακή αρχή  «λυμένα τα χέρια της» και να «βαφτίζει» κάθε αυθαίρετη «μετακίνηση» υπαλλήλου ως κάλυψη υπηρεσιακής ανάγκης. Δεν ορίζει αντικειμενικά κριτήρια στην πλήρωση  κάθε θέσης ευθύνης ξεχωριστά, ώστε να επιλέγει τους προϊσταμένους αυθαίρετα, με απόφαση Περιφερειάρχη.

Η Λαϊκή Συσπείρωση Κρήτης είναι αντίθετη στην πολιτική της περιφέρειας. Διεκδικεί να στελεχωθούν οι υπηρεσίες της περιφέρειας με επαρκή αριθμό μόνιμου προσωπικού και χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό, με μοναδικό γνώμονα να καλύπτουν τις ανάγκες των εργαζόμενων και των λαϊκών στρωμάτων.

Οι σύμβουλοι της  Λαϊκής Συσπείρωσης Κρήτης δεν μπόρεσαν ούτε να ολοκληρώσουν την τοποθέτησή τους, γιατί . . . έκλεισαν τα μικρόφωνα ! Κατήγγειλαν αυτές τις μεθοδεύσεις και τις σοβαρές ευθύνες της περιφερειακής αρχής και αποχώρησαν από τη συνεδρίαση σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ