ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου: Τεστ κορωνοϊού στο σύνολο των αστυνομικών

Petite Perle 300×250

Οι βουλευτές Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία  Νίκος Ηγουμενίδης, Σωκράτης Βαρδάκης  και Χάρης Μαμουλάκης κατέθεσαν ως αναφορά στη Βουλή την επιστολή της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν. Ηρακλείου προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη με την οποία θέτουν το θέμα του ελέγχου και της προστασίας των υπαλλήλων από τον κορωνοϊό.

Όπως αναφέρεται, «στην Αστυνομική Διεύθυνση Ηρακλείου ήδη δύο συνάδελφοί μας έχουν βρεθεί θετικοί το τελευταίο διάστημα» και ζητούν να ενημερωθούν αρμοδίως «εάν ακολουθήθηκαν τα πρωτόκολλα του Ε.Ο.Δ.Υ. όσον αφορά την χαρτογράφηση και το έλεγχο των επαφών των νοσούντων, τον χρόνο παραμονής τους σε περιορισμό μέχρι να επιστρέψουν στην Υπηρεσία αλλά και για την απολύμανση όλων των χώρων που πιθανόν βρέθηκαν, με παράλληλη χορήγηση ακόμα περισσότερου υγειονομικού υλικού στο προσωπικό».

Η επιστολή επαναφέρει το αίτημα για «πραγματοποίηση ελέγχων τόσο στους αστυνομικούς που υπηρετούν στην Δ.Α. Ηρακλείου, όσο και στους κρατούμενους, από ειδική κινητή μονάδα του Ε.Ο.Δ.Υ., χωρίς όμως να έχει ικανοποιηθεί έως σήμερα το αίτημά μας», ενώ τονίζουν ότι «ο άμεσος έλεγχος του συνόλου του προσωπικού, και όχι επιλεκτικά, είναι επιβεβλημένος και πρέπει να καθιερωθεί σε τακτά χρονικά διαστήματα. Επίσης είναι αναγκαιότητα να τοποθετηθούν άμεσα προστατευτικά διαχωριστικά στα περιπολικά οχήματα αλλά και προστατευτικά plexiglass σε όλα τα γραφεία εξυπηρέτησης πολιτών, προτεραιότητες που είχαμε επίσης θέσει στις προηγούμενες επιστολές μας», όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Οι 3 βουλευτές ζητούν απαντήσεις τις σχετικές ενέργειες του αρμόδιου Υπουργού, καθώς και να ενημερωθούν σχετικά.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ