ΚΚΕ: Συνάντηση με Παγκρήτια Ένωση Αξιωματικών Αστυνομίας και με Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων

Petite Perle 300×250

Αντιπροσωπεία του ΚΚΕ στο Ηράκλειο

Συναντήσεις πραγματοποίησε αντιπροσωπεία του ΚΚΕ με επικεφαλής το Μανώλη Συντυχάκη, βουλευτή του ΚΚΕ, μέλος της ΕΠ Κρήτης και περιφερειακό σύμβουλο με τη Λαϊκή Συσπείρωση και τον Βαγγέλη Σοφίου, μέλος της ΕΠ Κρήτης του ΚΚΕ, με τον πρόεδρο του Δ.Σ. της Παγκρήτιας Ένωσης Αξιωματικών Αστυνομίας, κ. Στέλιο Καρακούδη και τον πρόεδρο του Δ.Σ. της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν. Ηρακλείου, κ. Γιώργο Πικράκη, καθώς και μέλη του Δ.Σ.

Στις συναντήσεις, η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ ενημερώθηκε για τα ζητήματα τα οποία απασχολούν του αστυνομικούς, μεταξύ αυτών η μη αναγνώριση του επαγγέλματος ως επικίνδυνου και ανθυγιεινού, που διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις υπόσχονται, αλλά αρνούνται να θεσμοθετήσουν! Ιδιαίτερη ανησυχία επίσης προκαλεί η μη πραγματοποίηση τέστ για τον Covid-19, παρά τη μεγάλη έκθεση του προσωπικού, ενώ δε γίνονται τέστ ούτε στους κρατουμένους.

Από την πλευρά του ο Μανώλης Συντυχάκης εξέφρασε την αλληλεγγύη και τη συμπαράστασή του ΚΚΕ στο αστυνομικό προσωπικό και στις οικογένειές τους, στις δύσκολες στιγμές που περνάμε δίνοντας τη μάχη απέναντι στην πανδημία. Επεσήμανε την ανάγκη λήψης ουσιαστικών μέτρων για την προστασία της υγείας του αστυνομικού προσωπικού, ιδιαίτερα όσων από τη φύση των καθηκόντων τους, έρχονται σε επαφή με ύποπτα ή επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού. Το ΚΚΕ, στέκεται με ευθύνη ενώπιον του λαού και  αγωνίζεται, στις σημερινές συνθήκες, με όλες του τις δυνάμεις, καταθέτοντας τεκμηριωμένες προτάσεις, προκειμένου, να ληφθούν άμεσα από την κυβέρνηση, όλα τα αναγκαία μέτρα για την προστασία της υγείας και της διασφάλισης των δικαιωμάτων του λαού.

 Ο βουλευτής του ΚΚΕ τόνισε ότι με τα μέτρα που έχει λάβει η κυβέρνηση προτάσσει την ατομική ευθύνη, πρέπει όμως να αναλάβει τις δικές της ευθύνες και να υλοποιήσει αμέσως, ουσιαστικά μέτρα για την αντιμετώπιση της επιδημίας. Πρέπει να τονίσουμε ότι πολλά από τα μέτρα που λαμβάνονται και βρίσκονται αποκλειστικά στην κατεύθυνση της καταστολής των θεμελιωδών δικαιωμάτων και των λαϊκών ελευθεριών, έχουν ως στόχο να φιμώσουν το λαό που διαμαρτύρεται και διεκδικεί την προστασία της υγείας του. Το αστυνομικό προσωπικό, που καλείται να εφαρμόσει τα μέτρα αυτά, θα πρέπει σε αυτές τις δύσκολες για όλους συνθήκες, να σταθεί συμπαραστάτης  στη δοκιμασία του. Είναι σημαντικό αυτή την περίοδο να προστατευτεί η υγεία του λαού και οι κατηγορίες αυξημένου κινδύνου, μεταξύ των οποίων βρίσκεται και το αστυνομικό προσωπικό. Για το λόγο αυτό, το KKE συνεχίζει να προωθεί στη Βουλή με ερωτήσεις της κοινοβουλευτικής του ομάδας, καταγγελίες και αιτήματα φορέων του αστυνομικού προσωπικού και να στηρίζει τα δίκαια αιτήματά τους.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ